Izjava dneva
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Vojko Flis
Vojko Flis. Foto: Televizija Slovenija

Dodaj v

Vojko Flis

31. julij 2018 ob 14:22
Maribor - MMC RTV SLO

Povsod imamo premalo zdravnikov in medicinskih sester. Te sence iz preteklosti nas temeljito preganjajo. (...) Začeli smo štipendirati študente, s čimer želimo zadržati in privabiti mlade ljudi v ustanovo. Begu možganov v medicini se zaradi razmer ne bomo mogli v celoti upreti. Nekatere nam je kljub temu že uspelo zadržati in tudi privabiti koga. Brez tega razvoja v samem UKC Maribor ne bo. Graditi je treba na človeških virih. Potrebujemo ljudi, ki bodo z veseljem počeli to, kar počnejo. To pomeni potem drugo energijo pri zdravljenju.

Direktor UKC Maribor je na tem položaju leto dni, Večer.

Prijavi napako
Komentarji
streljaj
# 31.07.2018 ob 14:29
Potrebno je rešiti stvari na sistemski, organizacijski in infrastrukturni ravni. Ljudje odhajajo, ker so zadeve neurejene in zastarele in ne toliko zaradi plač. S tem, da bomo mlajše s kadrovskimi štipendijami "prisilili", da nam delajo 5 let v razpadajočih institucijah, podvrženih korupciji in šikaniranju, si ne bomo naredili usluge, saj bodo takoj po izteku pogodbe spet odšli - še z več izkušnjami in kompetencami, kot pa če odidejo takoj po študiju (na ta način vsaj prinesejo znanje, pridobljeno in financirano v tujini, nazaj).
ivod
# 03.08.2018 ob 12:26
... dobro ...
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Andrej Rekar
1
14. avgust 2018 ob 13:32 Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše.
Več novic ...
Kazalo