Klepet
Primož Jelševar je podpredsednik SLS-a. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Predvolilni klepet: Primož Jelševar (SLS)

Klepet s predstavniki političnih strank v predvolilni kampanji
21. maj 2018 ob 10:05,
zadnji poseg: 21. maj 2018 ob 12:19
Ljubljana - MMC RTV SLO

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bil predstavnik stranke SLS Primož Jelševar.

Stranko SLS je na prejšnjih volitvah leta 2014 podprlo 3,95 odstotkov volivcev, kar je pomenilo, da ni prestopila parlamentarnega praga, ki je postavljen pri štirih odstotkih. Vendar V SLS-u napovedujejo, da se bodo na tokratnih volitvah vrnili v DZ in morda celo postanejo del vladne koalicije. "SLS ima jasne zaveze: sobivamo varno, znamo gospodarno in delujemo lokalno. Prav zato bomo stremeli, da v novi razvojni vladi prevzamemo resorje, kjer bomo lahko te zaveze tudi uresničevali. Ministrstva za notranje zadeve, infrastrukturo, gospodarski razvoj in kmetijstvo, so za nas ena najpomembnejših," je napovedal Primož Jelševar.

SLS je minuli teden bil deležen številnih kritik in komentarjev v javnosti zaradi predvolilnega plakata "Slovenija ni Ahmad", češ, da gre za širjenje nestrpnosti in populistično nabiranje političnih točk.

Podpredsednik SLS-a pa pojasnjuje, da so želeli opozoriti, da Cerarjeva vlada ni posebej razpravljala o problemu revščine v Sloveniji: "Naš narod bo preživel samo, če se bo znova začel zavedati samega sebe in se spoštovati. Vlada ne kaže skrbi za več kot 280.000 aktivnih in 300.000 upokojencev, ki živijo pod pragom revščine. 200.000 je tistih ki zaslužijo 10 EUR več, kot znaša ta prag. Kljub večkratnim pozivom v tem mandatu vlada ni nikdar razpravljala ali sklicala posebne seje o tem, kako se lotiti problema revščine v Sloveniji. So pa Cerar, Židan in Erjavec z velikim pompom sklicali izredno sejo za reševanje enega ilegalnega migranta. Slovenija ni samo Ahmad, temveč gre za tisoče in tisoče Jožetov, Marij, Tonetov, in Danic..., ki si zaslužijo enakopravno obravnavo. Na to smo v tej kampaniji želeli jasno opozoriti."G. C.
Prijavi napako
Komentarji
patriot1970
# 21.05.2018 ob 11:54
Zelo zanimiv in dober program,......Škoda ker SLS ni bolj medijsko bolj zastopan,...da bi s svojim programom seznanili tudi širše množice!
x1ijn
# 21.05.2018 ob 17:58
SLS je kmecka stranka. Stranke se primarno dajejo v predalcke po tem kaksno druzbo zelijo in iz kje izvirajo vrednote. Pa po tem kako so naravnane do gospodarstva, delavskih pravic in okolja. Levo/desno ne predstavlja nicesar, razen hujskanja.
mirror
# 21.05.2018 ob 16:26
SLS je primer, kakšna stranka ne sme biti. Izdala je desnico pa tudi levico. Zato so jo volivci izločili. Njeno vodstvo je najraje vedrilo na kmetijskem in okoljskem ministrstvu če se je le dalo v vsaki ali levi ali desni koaliciji. Program te stranke pa tudi programi sedanjih levih in desnih novih strank je priti v parlament, prejemati poslansko plačo, glede programa dela pa da se ne bi nič spremenilo od zadnje leve vlade. SMC je bila prva stranka, ki je vodila vlado brez programa dela. Nadaljevali so slabo delo absolutne.
DobriMož
# 21.05.2018 ob 12:21
Letos sem prijetno presenečen nad prenovljeno SLS. Jasni odgovori in zdrava kmečka pamet na področju gospodarstva, zunanje politike (Rusija), naravovarstva, migrantov,.. Upam, da pridejo v parlament, saj v Sloveniji rabimo več neodvisnih strank, ki niso zgolj sateliti določenih domačih in tudi tujih struktur.
TinkiB
# 21.05.2018 ob 12:08
V bistvu imam eno vprašanje, na kakšen način bi v Sloveniji izboljšali gospodarstvo. Pišem kot delavec, bivši delodajalec z izkušnjami v tujini. Moje izkušnje v tujini so glede pridobivanja dela zelo dobre, glede konkurenčnosti zelo slabe.
Konkurenčnost v smislu dobro plačanega delavskega kadra. namreč, zardi bruto bruto dajatev smo slovenska podjetja na EU trgu nekonkurenčna. Slabo plačana delavna sila, majhni dobički, veliki davki ?
Rasta75
# 21.05.2018 ob 10:41
Še eni, ki si "nabirajo točke" s ksenofobnimi populizmi.
m72
# 21.05.2018 ob 13:08
Ja, bogi so, bogi. Sekira jim bo v med padla, če bodo zbrali tisti 1%, ki jim bo prinesel 70.000€ letne apanaže iz proračuna.
Terminologija
# 21.05.2018 ob 11:39
Super odgovori. Pozitivno presenečen.
Terminologija
# 21.05.2018 ob 11:41
"Res smo slovenci lahko zadovoljni, da imamo tako objektiven medij kot ste vi in počutim se priviligiranega, da vam lahko nakazujem mesečno denarna sredstva, ki jih krvavo potrebujete za vzdrževanje tako visoke meje objektivnosti in zakonitosti.
Lep pozdrav

Rtv je problem in ne rešitev demokracije v Republiki Sloveniji, ki so si jo priborili naši dedje z mečom in krvjo ter niso bili podarjeni kot nam želite prikazati danes."

Bravo!
Mirlo
# 21.05.2018 ob 15:39
Bog moj, pomagaj - kakšna naivnost iz odgovorov. Nič se niso naučili iz svoje preteklosti!
SamoRes
# 21.05.2018 ob 11:34
Nekdaj ste zastopali slovensko podeželje, letos ste si s plakati naredili sramoto. Žalostno.
pace
# 21.05.2018 ob 13:46
Držim pesti, da SLS spet pride v parlament.
Mazni
# 21.05.2018 ob 11:01
Kdo sploh še voli ta SLS? Pravi desničarji volijo NSI, SDS ali Združeno desnico. Ta SLS ni ne tič ne miš in daleč od časov, ko so bili v njej težkokategorniki. Zdaj so v SLS sami taki, ki jih nihče ne pozna. Jaz jim napovedujem 2% max.
BrackoSpeli
# 21.05.2018 ob 10:35
Glede na to, da vam podpora raste in boste spet v parlamentu, boste na desnici najbrž tvorili vlado. Kateri ministrski resor bi v SLS najraje prevzeli, ko se bo sklepala koalicija?
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo