Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Sorodna novica Kadunc: "Tudi Janeza Janšo bi prepričal, da je žrtev napačnih informacij"

Vladni predlogi sprememb medijske zakonodaje so naleteli na burne odzive v zainteresirani javnosti. Posebej razburja predlog za razdelitev RTV-prispevka, po katerem naj bi se tri odstotke zbranega prispevka v preteklem letu namenilo za STA, pet odstotkov pa za uresničevanje javnega interesa na področju medijev. Po številnih opozorilih bi to pomenilo konec javne RTV Slovenija.

Ob tem programski svet RTV Slovenija na včerajšnji izredni seji ni potrdil predloga novega finančnega načrta in sprememb načrta programskih vsebin za letošnje leto. Generalni direktor Kadunc je po glasovanju dejal, da je s tem zavod naletel na hudo težavo, saj ima programski načrt, ki pa nima finančnega kritja.

Sorodna novica Mea culpa, mea maxima culpa*

Pri iskanju rešitev Kadunc poziva k strokovnosti, strpnosti in dialogu ter opozarja, da "tako pomembna ustanova, kot je RTV Slovenija, ne sme postati žrtev pohlepa politike ali lakomnosti kapitala".

Med klepetom je naše uredništvo zasula kopica vprašanj, veliko preveč, da bi bilo mogoče odgovoriti na več kot peščico. Zato bo generalni direktor na del preostalih vprašanj MMC-jevih bralcev odgovoril naknadno.