Kolumne
slice
Ni Sloven'c, hej hej hej!
Tedenska glosa Vala 202, 19. september 2017 ob 17:09 Danes pa zelo na kratko, kajti vsi skupaj še vedno slavimo košarkarsko zlato. A na drugi dan novega štetja se že lahko vprašamo malo bolj vsebinsko: "Kaj pa je onkraj zmage?"
12
Zakaj ne bi vzel
2
19. september 2017 ob 08:25 Danes sem hotel pisati o cajkah, čevapčičih in folklori na javnih prireditvah, vendar me je jutranji dogodek napeljal na povsem drugo temo.
Drugi tir bi moral že stati ali se graditi
4
18. september 2017 ob 22:32 Spoštovani, Slovenija zlata pod koši! Izjemno, vse čestitke!
Spomini na rapalsko mejo
17. september 2017 ob 12:30 Na rapalski sporazum me ne veže samo proučevanje zgodovine, ampak tudi preprosto dejstvo, da imam nekaj sto metrov od tam parcelo; na vrhu pri Kosmačevi domačiji, kjer je nekdaj stala italijanska ...
V Stični školjka z biserom
4
17. september 2017 ob 08:39 V Sloveniji ni dogodka, ki bi pritegnil toliko mladih, kot je vsakoletni festival Stična.
Junckerjev svet Težko na kratko orišem Jean-Clauda Junckerja. Ne zato, ker bi bil tako zelo kompleksna ali večplastna osebnost.
44
Cilj reprezentance izpolnjen: več od vsote posameznih delov Ob zgodovinskem uspehu slovenskih košarkarjev me spomin hitro vrne v Carigrad, v isto dvorano Sinan Erdem, kjer je Slovenija svojo pot na svetovnem prvenstvu leta 2010 končala v četrtfinalu.
80
Šola naša vsakdanja Učenje je čudovita igra; vsi otroci se rodijo s tem prepričanjem in ga ohranijo toliko časa, dokler jih ne prepričamo, da je učenje naporno in neprijetno delo.
37
Žan in kulturni boj Pa smo nazaj. Resnici na ljubo bi v redakciji vaše priljubljene analitične oddaje, verjamemo na splošno zadovoljstvo, še mirovali teden ali dva, ko bi ne šlo za nujne zadeve.
3
Je šel po gobe V mojem kulinaričnem studiu smo ravno snemali videospot za skupino Manouche, ko sem na vratih naenkrat zagledal silhueto nekoga, ki je nepremično stal in nas očitno opazoval.
1
Boj za teniški prestol podoben razmerjem v Buckinghamski palači Leta 2010 sta Roger Federer in Rafael Nadal zadnjič v istem letu osvojila prav vse grand slame. Zgodovino sta ponovila sedem let pozneje, ko oba korakata že proti svojemu četrtemu desetletju.
46
Kako pa kaj vaš sluh? "Kar tjale k steni stopite." Šepet. "Slišite?" "Slišim," odvrnem zdravniku. "Tudi z vašim sluhom je vse v redu," je zadovoljen zdravnik na rednem službenem pregledu.
Kdo sploh še potrebuje pravljice? Pravljice so na prvi pogled povsem nedolžne in marsikdo jih pomete v isti koš z otročarijami, izmišljotinami in drugimi nepomembnostmi. Vendar videz seveda vara.
2
Tudi če niste kuhar, ste lahko v svojem domu zvezda Prišla je jesen, otroci se vračajo v šolske klopi, narava počasi spreminja podobo in gozd se polni z jesenskimi dobrotami.
10
Krhko ravnotežje Borut Pahor je z zdaj že znamenito fotografijo, na kateri v predsedniški obleki prepričljivo lovi ravnotežje na supu, odprl letošnjo volilno tekmo.
19

Kazalo