Kolumne
slice
Bližajo se volitve
Tedenska glosa Vala 202, 23. maj 2017 ob 17:11 Danes pa nekaj v obrambo olike in zdrave pameti. Bližajo se volitve. Kot ste zagotovo opazili.
2
Alternative
47
23. maj 2017 ob 07:06 Odločitev SDS-a, da na kongresu ne bo predstavila svojega kandidata – kandidatke za predsedniške volitve, je potrdila, da je za Janeza Janšo Borut Pahor še vedno sprejemljiva rešitev.
Referendum
13
22. maj 2017 ob 21:12 Ob začetku zbiranja podpisov za razpis referenduma o gradnji drugega tira se je oglasil predsednik vlade: pravi, da bo to škodovalo Sloveniji.
Paradoks LeBrona: Najboljši na svetu, a izven trojice za MVP
39
21. maj 2017 ob 10:23 Paradoks je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika opredeljen kot misel, trditev, ki temelji na neskladju s splošno veljavnim, priznanim.
Pir in kruh
33
22. maj 2017 ob 06:17 K pi sanju današnje kolumne me je spodbudila oddaja Dobro jutro oz. gostja v oddaji Mojca Cepuš, svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje ter certificirana nutricistka.
Čezstrankarska simfonija Emmanuela Macrona Povolilna in obenem še predvolilna Francija za navajene urejenih političnih delitev predstavlja kaos.
26
Mi gradimo ceste, proge ... Danes pa na kratko, kajti mudi se. Zastavili si bomo temeljno vprašanje razvoja in s tem prihodnosti te države: "Zakaj v Sloveniji ni mogoče ničesar več zgraditi?"
4
Vrednote, ki ničijo sovraštvo V tem času je to pomembna tema, tema za našo prihodnost, za čas, ko išče Evropa svojo odrešilno resnico.
22
Vloga dvigala je ta hip realni domet risov Slovenski hokejisti so še petič zapored po igranju v elitni diviziji takoj izpadli v nižji razred reprezentančnega tekmovanja. Negativno presenečenje? Niti ne.
61
Rdeči, levi, desni in vegani Le kaj se dogaja? Verjetno gre za sindrom. Božič in novo leto začnejo oglaševati že takoj po 1. novembru, zdaj pa že oglašujejo volitve.
23
Evrovizija potrebuje Blanche Zmagala je glasba - najbolj pogost komentar po koncu 62. izbora za pesem Evrovizije. Naj temu dodamo, da je zmagala anomalija. Zmagala je najbolj prepričljiva zgodba.
38
Enajst sekir in petnajst macol Saga o veleposlaniku v Španiji, ki je med letoma 2007 in 2010 na veliko kupoval gospodinjske pripomočke in orodje, se počasi približuje koncu.
4
Vive la France! Vive la France! Pošast populizma je bila poražena!
7
Ljubljana, kjer so vsi po vrsti klonili pred trendi turistov Kadar koli vidim Prešernov spomenik, pomislim na njegovo Vrbo in hkrati na svojo vas domačo – Ljubljano.
32
Odštevanje V zadnjih dneh so francoski politiki javnost zasuli s svarili pred Marine Le Pen in pozivi volivcem, naj volijo in pri tem, če se da, izberejo Emmanuela Macrona. Ta ima za sabo tako rekoč ves svet.
32

Kazalo