Kolumne
slice
Begunski referendum
Kolumna Marka Radmiloviča, 21. marec 2017 ob 17:00 Končajmo to veliko komedijo enkrat za vselej. Tole z begunci namreč. Kako se usode nesrečnežev izkoriščajo za vaje v slogu domačega čudaštva, je postalo nespodobno.
20
Velika pričakovanja
43
21. marec 2017 ob 06:50 Med montažo oddaje o Obami v Ljubljani mi je kolegica iz redakcije navrgla: "Kdo danes sploh še ve za Obamo!" Po "moško" sem preslišal ne ravno prijazno opazko, na nacionalki sicer nič nenavadnega.
Naši velmožje že vadijo Slovenijo dveh hitrosti!
11
20. marec 2017 ob 21:18 Menda nismo najbolj srečni, zato pa skačemo na vlak prihodnosti!
Srečni pri delu?
12
19. marec 2017 ob 06:15 Delo si danes običajno izbiramo glede na zaslužek, saj nam predstavlja preživetje, skromno ali razkošno! Pogosto nas danes vodi: delati čim manj, tudi s čim manj truda, in zaslužiti čim več.
Dobro in zlo
23
18. marec 2017 ob 06:25 Na Nizozemskem se ni zgodilo nič posebnega, kar je verjetno zelo dober znak, ker se na Nizozemskem le redko zgodi kaj takega, kar bi nas sicer presunilo in o čemer bi svetovna javnost znala kaj ...
Najslabša slovenska zima na velikih tekmovanjih v desetletju Do konca zimske sezone v svetovnih pokalih je le še slovenski vrhunec v Planici, kar je primeren čas za analizo nastopov slovenskih športnikov v zimskih športih.
63
Hiter tempo življenja hitro menja tudi športne junake Življenje piše številne zgodbe, žalostne, pestre, polne padcev in obratov. Ko na karieri Tine Maze in Ilke Štuhec pogledamo skozi prizmo številk, dobimo zelo podobni zgodbi.
44
Mama je ena sama Marca prepotrebno pozornost posvečamo materam. Mamicam in mamam. Nekateri 8. marca, nekateri za materinski dan.
2
Neuspehi Petra Prevca in uspehi vlade Ko skakalni as Peter Prevc prileti v dno skakalnice, so hitro ob njem slovenski novinarji, ki ga sprašujejo, kako ocenjuje svoj zadnji skok.
11
Kdo bo naslednji? Se še spomnite izjav gospodov Mandarića in Stojića: "Luka je naša prihodnost! Njega smo si želeli pred Pušnikom! Ni razlogov za njegov odhod! Luka je …, Luka je … , Luka ima …" In še in še bi lahko ...
226
8. marec in nasilje nad ženskami Včeraj, dan pred 8. marcem, je Romeo Bajde za umor Lidije Škratek dobil 13 let zaporne kazni.
5
Pet predlogov z bambusom in gobicami Kar nekaj nejasnosti – natančno pet – se jih ob obisku predsednika Evropske komisije postavlja družbeno zvedavemu Slovencu oziroma Evropejcu.
1
Junckerjev poslovilni obisk? Junckerjeva Bela knjiga, s katero je šef Evropske komisije razgrnil pet scenarijev za razvoj EU, in njegov obisk v Sloveniji sta prinesla malo ali nič rešitev, sta pa podčrtala glavne probleme ...
5
Prvi korak nazaj slovenskih skakalcev v času Gorana Janusa Deveto mesto je najboljša slovenska posamična uvrstitev moških skakalcev na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Lahtiju, kar je neuspeh.
59
Pet scenarijev Pred nami je očitno obdobje razmisleka o tem, v kakšni Evropi želimo živeti. Pet mogočih scenarijev, ki jih je med tednom predstavil prvi mož Evropske komisije Juncker, je izhodišče, ne cilj.
35

Kazalo