Igor Vidmar
(8)
Igor Vidmar
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Dodaj v

Kdo so ti ljudje?

Kolumna Studia City
12. junij 2017 ob 21:19
Ljubljana - MMC RTV SLO

Naj začnem z vprašanjem Pankrtov izpred štiridesetih let: "Kdo so ti ljudje? Kdo je tist, k' mi lahko govori, kva lohk mislim, kva lohk vem, kva lohk' delam, kva lohk smem?"

Takrat so bili ena stranka in skoraj enoumni mediji. A Slovenija je bila še 'moja dežela'. Danes je strank na pretek, mislimo, govorimo, smemo lahko, kar hočemo, a enoumja ni konec, 'Slovenija, moja dežela' pa je avstrijsko geslo.

Odločitev vlade, da NLB-ja še ne bo prodala, bi morala veljati za normalno, saj bi bila prodaja ob kupnini, trikrat manjši od dokapitalizacije, še ena velika kraja po NKBM-ju, Heliosu, itd. A za poptelevizije, vsakršne koristolovce in lažne domoljube je to smrtni greh. Skupaj s t. i. Banko Slovenije enoumno navijajo za prodajo čim prej, za vsako ceno, samo da ni našega nacionalnega interesa, ampak tuj in evrokratski. Kdo so ti ljudje, ki diktirajo takšno javno zavest? Matej Bor bi jim verjetno rekel "raztrganci".

Na drugi strani hoče koalicija civilne družbe Sinteza omiliti škodo, ki jo delata slaba banka in SDH, in to tako, da bi v njunem upravljanju sodelovali predstavniki upokojencev, sindikatov, mladine, podobno kot v velikih podjetjih v Nemčiji. A naša vlada noče o tem ničesar slišati, v medijih v lasti kapitala in politike pa tudi nič, zato pa toliko več prikrivanja evropskih dvojnih meril in navijanja za privatizacijo.

In še huje bo: kajti celo v domovini kapitalizma je pravkar od mrtvih vstal levi laburist Corbyn. Njegovi programi so zgolj socialno dostojni in odgovorni do večine, do mladih, prihodnosti, torej socialnodemokratični, a so ga tudi pri nas mediji zmerjali s skrajnežem.
Kdo so ti ljudje? Ob vse bolj praznem prazniku državnosti se to lahko vprašamo vsi, kajti navsezadnje smo tudi mi ti ljudje: mi volimo, mi verjamemo zaslonom ali pa ne, mi dopuščamo, da nas zavajajo, razprodajajo in uničujejo skupno dobro. In okolje in pravičnost.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako
Komentarji
Ferdek
# 13.06.2017 ob 00:29
Bravo Igor. Kod vedno, zadetek v polno!
LosAlamos
# 13.06.2017 ob 09:06
To je to.
123pepe321
# 13.06.2017 ob 08:36
"Ostal na nivoju panka."
Krasen! Potem, zgleda, lahko še opaziš trpečega sočloveka...
Bivši uporabnik
# 13.06.2017 ob 11:53
NLB je oslovski most Cerarjeve vlade, ni pa vse tako enostavno kot se zdi. Jaz sem vedel, da naša "vlada v senci" ne bo dovolila prodaje največjega državnega bankomata. Sem seveda proti prodaji, ne me narobe razumeti, toda take svinjarije, kot so se dogajale v NLB, predvsem v Frankfurtu in Švici, ter posledično v brezcarinskih conah in balkanu, so težko obvladljive v sistemu koorporativnega upravljanja kot vlada pri nas, ko vse vpletene skupinsko zapusti spomin, ko je potrebno odgovarjati za napake. Neumni bi bili, če bi sistemsko banko prodali za drobiž, drugo je pa seveda kateremu sloju ljudi je NLB služila do sedaj ... služila je predvsem naši tranzicijski eliti, levi kot desni, ne pa davkoplačevalcem. Torej, fantje na levi in desni se bodo prepirali še naprej ... do naslednjega bančnega brezna.
friks
# 14.06.2017 ob 13:39
Zgodba o starem avtu, za katerega vam nekdo reče, da je naredil generalen servis, tako da bo sigurno delal naslednjih 10 let. Pripelješ domov, pa čez 14 dni že popravljaš.

Upam, da se bo Igor spomnil na te ljudi, ko bomo v banko vložili še enkrat toliko.
mb128
# 13.06.2017 ob 20:24
Jep, kdo so ti ljudje g. Vidmar? Če mi je dovoljeno povzeti ex guvernerja BS Kranjca pravzaprav to niso ljudje pač pa opice katerim smo ravno mi dali čuvat banane ali pa še to ne ker jih naš največji če že ne kar edini demokrat imenuje kar glodalci! No, po njegovo se je vsaj del opic transformiral v glodalce. No jaz si to predstavljam nekako tako kot se je pri Kafki glavni junak preobrazil v hrošča.
Ampak tukaj niso glavni problem ne največji demokrat ne opice ne glodalci ne hrošči glavni problem tukaj smo zgolj mi, mi ki si dovolimo da se takšne stvari sploh dogajajo. Veste g. Vidmar jamranje, jadikovanje ali celo preklinjanje v virtualu ne vodi nikamor. In vi to, če združim vse zgoraj naštete termine, virtualno psihoterapijo celo vspodbujate g. Vidmar?! Torej kdo ste dejansko vi g. Vidmar?! Nekdo, ki ga ti demokrati, te opice, ti glodalci, ti hrošči izsiljujejo ali pa ste celo kolaborant le teh ali pa si le domišljate da ste nekakšen novodoben virtualen Freud?! Torej kdo ste vi g. Vidmar dejansko?!
Olorin
# 12.06.2017 ob 22:58
Igor, s spostovanjem - boljsi izbor komada bi bil "Tovarisi, jst vam ne verjamem".
nikoli
# 13.06.2017 ob 07:33
Ostal na nivoju panka.
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kazalo