Igor Vidmar. Foto: BoBo
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Krasno, a hkrati omogoča neomejene plače menedžerjev v državnih podjetjih. Kaj je to, če ne pesek v oči in dimna zavesa za slabo delo in toleranco klientelizma?

Enako odstavljanje obrobnih ministrov: a dva ključna resorja, zunanjega in drugega, ki ni bistven za boj proti korupciji, ampak za samo ljubo zdravje vseh in družbe v celoti, pa še naprej vodi eden največjih karieristov in praznih nakladačev v zgodovini samostojne Slovenije.

Še dva resorja, bistvena za gospodarstvo in za samo suverenost države ter njeno socialno naravo, pa vodi mladi povzpetnik, čigar vodila so privatizacija, liberalizacija, krčenje javnega sektorja in podobne evro-neoliberalne vrednote? Morebitno pahorjansko ambicijo službe v tujini pa mu bo lepo utrla razprodaja državne lastnine.

Ta minister je de facto v konfliktu interesov, kajti ob taki finančno-gospodarski politiki bo tudi naduspešen boj proti korupciji ob propadanju gospodarstva in nato bankah spet v težavah pomenil zgolj uslužno zmanjševanje stroškov tujim kupcem in servilno pospeševanje razprodaje države.

Vloga premierke pri tem pa je vedno bolj podobna vlogi Katarine Čas v Volku z Wall Streeta.