Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 53 glasov Ocenite to novico!
Moskva
Povezava umora opozicijskega politika z islamskim dejavnikom je vrhunec političnega manevriranja. Foto: Reuters

Dodaj v

Učna ura

Kolumna Andreja Stoparja
10. marec 2015 ob 18:35
Ljubljana - MMC RTV SLO

Borisa Nemcova je ubila skupina Čečenov, spontano, brez naročnika, nezadovoljna z njegovim odzivom na obračun z uredništvom Charlie Hebdo v Parizu.

Ne vem, kako vi, spoštovani, ampak jaz sem nad spretnostjo Kremlja navdušen. Že Krim je dokazal, da je svet popolnoma podcenjeval sposobnosti ruskih tajnih služb in posebnih enot. Vzhodna Ukrajina je pokazala izurjenost njene vojske (pa čeprav je uradno tam ni, so pa množice prostovoljcev, ki so to postali neposredno iz vojašnic). Povezava umora opozicijskega politika z islamskim dejavnikom pa je vrhunec političnega manevriranja. Prava učna ura. Preiskava sicer še poteka in njena spoznanja so daleč od dokončnosti, a vseeno: učimo se.

Čeprav je tudi stari Eugène Ionesco primeren maître, posezimo raje po slovitem ruskem pisatelju Viktorju Pelevinu. "Vera, v katero nihče ne verjame, se imenuje shizofrenija," je zapisal Viktor Pelevin. Je eden izmed tistih, katerih romaneskni zapleti imajo zoprno lastnost, da se v takšni ali drugačni obliki uresničijo ali vsaj nakažejo v stvarnosti. Očitno bomo v shizofrenijo morali začeti verjeti. Ne le da so našli čečensko skupino, od katere sicer le en član, Zaur Dadajev, priznava, da je umoril Borisa Nemcova. Pokojni kritik Vladimirja Putina, Ramzana Kadirova (sic!) in korupcije v Rusiji, za katerega bi izčrpnejša, z religijo povezana stališča morali iskati z lučjo pri belem dnevu, je tako prizadel verska čustva severnokavkaških muslimanov, da so ga šli ubit. Pred Kremljem. V družbi dolgonoge Ukrajinke. In seveda popolnoma brez povezave z ukrajinsko tematiko, ki je bila v zadnjem času osnovna tema Nemcova. Predvsem pa spontano, menda brez naročnika, kar je velik napredek v primerjavi s scenarijem umora Ane Politkovske. Naročnika umora novinarke niso našli nikoli, in to je ena izmed manter očitkov na račun ruskih oblasti.

Pri Nemcovu pa je takšna možnost zatrta v kali. Za nameček, popolnoma shizofreno, je morilec Dadajev, nekdanji namestnik poveljnika posebnih enot 'Sever' iz Čečenije, junak za svojega velikega rojaka, čečenskega predsednika Kadirova. Tistega Kadirova, ki mu gre zahvala, da je z denarjem iz Moskve umiril razmere v Čečeniji, pozidal Grozni, postavil največjo mošejo v Evropi, kot se rad pohvali, in postavil vzorčni poslovni City na Severnem Kavkazu. Kadirova, od leta 2004 'heroja Rusije' in od 8. marca 2015 nosilca reda časti "za dosežene delovne uspehe, aktivno družbeno dejavnost in večletno vestno delo". Istega Kadirova, ki je iz Ukrajine nazaj v domovino klical čečenske prostovoljce, ki so se bojevali na ukrajinski strani, in pošiljal v Donbas druge, da so se bojevali na strani upornikov. In slednjič, taistega Kadirova, ki je – kot kažejo posnetki na spletu – v času čečenske morije tudi lastnoročno rezal vratove – ruskim vojakom. Ampak tudi v tej shizofreniji se skriva nauk: kako relativna so zavezništva in kako kratek je spomin. In kako iz pomanjkljivosti narediti prednost.

Seveda ni mogoče izključiti možnosti, da je islamski dejavnik v zgodbi Nemcova resničen. O 'sakralni žrtvi', sicer v drugem kontekstu, so začeli govoriti že nekaj ur po umoru. Ampak predstavljajte si perverznost, ko neki vdani privrženec ruskega predsednika svojemu voditelju podari smrt nadležnega opozicionalca, petokolonaša. Na iracionalnih, z emocijami nabitih vzhodnih obrobjih Evrope je mogoče vse. Kot je v 'Generaciji P' pisal Pelevin: "Zarota proti Rusiji nedvomno obstaja, težava je le v tem, da v njej sodeluje celotno odraslo prebivalstvo Rusije." Čeprav zarote od zunaj preiskava še ni popolnoma izključila – konec koncev jo na določeni stopnji lahko zajame tudi islamski scenarij – ima ta razlaga umora močno zunanjepolitično sporočilo. Terorizem je namreč tema, ki povezuje večino sveta. Če so že podrti drugi mostovi, je boj proti terorizmu brv, prek katere lahko Kremelj komunicira s komer koli, predvsem pa z Zahodom.

Zatorej, opazujmo in učimo se. Za zdaj so te učne ure za nas, vsaj na videz, brezplačne. Čeprav je danes tolikokrat citirani Pelevin rekel tudi, da stvari postanejo jasne šele, ko ne misliš, mi je ob vsem tem prišel na misel drugi citat, iz Čapajeva: "Kar me je zmeraj čudilo – je dejal – je zvezdnato nebo pod nogami in Immanuel Kant znotraj nas. – Jaz pa, Vasilij Ivanovič, nikakor ne morem razumeti, kako so človeku, ki meša Kanta s Schopenhauerjem, zaupali poveljevanje diviziji."

Andrej Stopar, Radio Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
miket
# 10.03.2015 ob 19:45
Kako torej po avtorjevo lahko pride do številnih strelskih pohodov v ZDA, skoraj vsak kotiček katerih je pod nadzorom tajnih služb? Kako sta lahko islamista sredi Londona lani obglavila vojaka, če je vsak centimeter Londona pokrit z več kamerami naenkrat? Kako je lahko prišlo do strelskega pohoda na uredništvo v Parizu, katero so varovali policisti? ... če je avtorju čudno, kako lahko pride do umora sredi Moskve, naj najprej odgovori na zgornja vprašanja.

Aja, pa prosil bi za posnetke, na katerih Kadirov lastnoročno reže glave, o katerih piše g. Stopar. V nasprotnem primeru gre za javno zavajanje in zahtevam popravek s pojasnilom, kot se to počne v civiliziranih državah, skladno z zakoni in novinarskim kodeksom!
SF-SN
# 10.03.2015 ob 19:45
Seveda nikjer NITI BESEDE o koruptivnih dejanjih Nemceva in njegovih povezavah s mafijo
vsx1016
# 10.03.2015 ob 19:08
Dokler ne najdejo pasoša nobenemu ne verjamem....
el CARTEL
# 10.03.2015 ob 19:52
Seveda ni mogoče izključiti možnosti, da je islamski dejavnik v zgodbi Nemcova resničen.

ravno v tem je bistvo vse zgodbe.
potem, ko so američani (včasih tudi upravičeno,a velikokrat le iz lastnih geo-strateških interesov) desetletje in še več demonizirali islamiste, nihče ne more trditi,d a pač islamisti niso krivi.

klasičen scapegoat
enako če v ZDA rečeš, da so ti ukradli avto in so osumljenci črnc in dva belca, je jasno kam pes taco moli :)

--
če odštejemo navaden narod, ki dvomi o vsem (in prav je tako glede na vse zgodbice ki se nam servirajo dnevno) je visoka politika še vedno uber zanimiva

če francija reče islamisti, nihče ne potrebuje dokazov. če reče ZDA (z dolgo zgodovino laganja) nihče ne podvomi. ko pa to reče rusija je pa apriori napačno.
frenkb
# 10.03.2015 ob 19:36
No, no, bom še enkrat napisal. Bolj mi je všeč ruska varianta kot francoska, saj je na oko bolj demokratična. Tudi ruske sile bil lahko našle sporni avto, v njem osebne dokumente atentartorjev, te pa bi ob aretaciji enostavno ubili, ker je splošno znano, da se taki aretaciju upirajo. Pritožbe in ugovarjanja mrtvih ni, problem pa dokočno rešen. Za budale seveda in avtorja tega članka . . .
rampage
# 10.03.2015 ob 19:25
Ne vem, kako vi, spoštovani, ampak jaz sem nad spretnostjo zahoda navdušen. Kako en dan pred napovedanimi nepomembnimi protesti, temu protestu narediti dodatno brezplačno reklamo doma in po svetu.
bobby8
# 10.03.2015 ob 20:47
frenkb
No, no, bom še enkrat napisal. Bolj mi je všeč ruska varianta kot francoska, saj je na oko bolj demokratična. Tudi ruske sile bil lahko našle sporni avto, v njem osebne dokumente atentartorjev, te pa bi ob aretaciji enostavno ubili, ker je splošno znano, da se taki aretaciju upirajo. Pritožbe in ugovarjanja mrtvih ni, problem pa dokočno rešen. Za budale seveda in avtorja tega članka . . .
-----------------------------
V USA imajo še boljšo varijanto.
Tam potni listi,ki jih potrbuje CIA za dokaz padajo kar iz neba.(pa vse eno vsi verjamemo v dokaz)
Pa metek ki je ubil Johna Kennedya je prav tako napravil nepredstavljive manevre pa smo še vedno vsi prepričani da ga je ubil neuravnovešeni Harvey Oswald in,da to pod nobenim pogojem ni bil politični umor.Pa tudi če so eksekutorji raziskovali svoj zločin.
Roberta Kennedya tokrat ne bom omenjal.
In pa
SF-SN
# 10.03.2015 ob 20:16
Zakaj se ni avtor kolumne podobno spraševal, ko sta dobro zamaskirana in po akciji dobro izurjena "napadalca" v Parizu v avtu uporabljenem za akcijo PASPORTE!!
Vsak malo izurjen bi avto SEŽGAL do nerazpoznavnosti.
Še večja "cvetka" pa je sledila čez tri dni, ko naj bi ju ob ropu bencinske črpalke prepoznal očividec, prepoznal pa ju je ker sta bila ZAMASKIRANA in sta imela orožje.
Zakaj zavraga bi nekdo, čigar slika se nonstop vrti po vseh televizijskih kanalih sploh šel še ropat bencinsko črpalko in to v isti opravi kot je streljal na novinarje??
No po "napeti drami" s talci pa so francoski specialci uspeli ubiti oba, ponavljam sodeč po posnetkih VISOKO IZURJENA "terorista" brez da bi se enemu damcatemu talcu kaj zgodilo.
Medtem je popolnoma nepripravljenemu "oponaševalcu" uspelo ubiti nekaj talcev preden so ga specialci onesposobili??

Kdo je tu nor
jast123
# 10.03.2015 ob 19:12
A je Stopar prostovoljno odšel z dopisniškega mesta v Moskvi, ali je moral iti?
el CARTEL
# 10.03.2015 ob 19:56
Pa zakaj zavraga bi FSB ubil Nemceva dan PRED napovedanim protestom

zakaj bi sploh ubili marginalnega opozicijskega voditelja...?

je skoraj neverjetno, da bi ga pihnili.
razen če so računali, da je situaciaj tako zelo banalna, da ji nihče ne bi verjel, če bi ga res umorili... in so ga ravno zato

dvojna teorija zarote... kako se nihče od slovenski konzervativnih američanov ni spomnil na to teorijo...
Follow Me
# 10.03.2015 ob 19:05
Tega Nemca imam že pune balle.
SF-SN
# 10.03.2015 ob 20:08
@el CARTEL
Saj to, Nemceva se umenja kot nekega vodjo opozicije, pa je imel kljub vsem svojim akcijam (seveda dobro plačanih preko raznih nevladnih organizacij) je imel v Rusiji MANJ kot 1% podporo, to je TRIKRAT manj kot ima podpore Jelinčič, ki ga praktično nevidiš v javnoati.
Večina Rusov pozna Nemceva kot vestnega sodelavca pijanca Jelcina, s katerim sta uspela spraviti Rusijo na kolena.
Tako da ni imel šans da v Rusiji postane kaj pomembnega, seveda pa je bil na zahodu zaradi podpiranja privatizacije vsega zelo priljubljen.
el CARTEL
# 10.03.2015 ob 20:08
NATO pa je že dolgo samo trigger happy podaljšek ameriške imperialistične politike.
in prsti na sprožilcu jih zopet srbijo

kaj pa pričakovati od generalov.
če ti je edino orodje kladivo ti vse deluje kot žebelj
SF-SN
# 10.03.2015 ob 19:46
Pa zakaj zavraga bi FSB ubil Nemceva dan PRED napovedanim protestom
Zakaj ne čez dva dni ali pa čez teden
SF-SN
# 10.03.2015 ob 20:18
*pustila pasporte
Janyk
# 10.03.2015 ob 19:56
Na temo izjav NATA glede Rusije. "Der Spiegel: NATO podpihuje ukrajinski konflikt z nepreverjenimi podatki".
bondi
# 10.03.2015 ob 20:38
Čeprav Stopar Putina ne mara, mu je v tej kolumni priznal spretnost. Vlado je tu nesporni zmagovalec, saj so mu, (če verjamemo), s tnala sklatli nadležneža. Vlado pa je odkril storilce. Protiterorizem so si zmislili jenkiji...Tako Vlado brezplačno kupuje jenki floskule...najprej referendum (Krim), sedaj terorizem,...kaj sploh še ostane antiPutinovcem?
Johnny.Bravo
# 11.03.2015 ob 00:13
Naivno, da se bo še nebo zjokalo, avtor članka pa lahko otresa, ker se po Rusiji lahko pljuva prosto po Prešernu in bolj pljuvaš več medalj boš dobil. Od sovraštva se nekaterim megli pred očmi.

Zamenjaj Putin z Obama in Rusija z ZDA in kar naenkrat takšna kolumna paše v zakotne predele interneta s teorijami zarote, avtorja si pa vsak predstavlja z aluminijasto kapico na glavi.

Haha tale je pa dobra! "Zarota proti Rusiji nedvomno obstaja, težava je le v tem, da v njej sodeluje celotno odraslo prebivalstvo Rusije."

Tudi zarota proti Sloveniji obstaja in v njej sodeluje vse odraslo prebivalstvo, ki večno voli lažno levo-desno izbiro neizbire!
anoh
# 10.03.2015 ob 21:53
Grončo # 10.03.2015 ob 21:50,
pa naj bodo zahodni šejtani, če ti je tako bolj všeč.
komsomolec
# 11.03.2015 ob 08:48
" Kot je v svoji zadnji izdaji zapisal nemški časnik Der Spiegel, poveljnik sil zveze Nato v Evropi Philip Breedlove namerno podpihuje ukrajinski konflikt ter odnose med Rusijo in Zahodom. "
LINK: http://alternativni.si/der-spiegel-nato-podpihuje-ukrajinski-konflikt-z-nepreverjenimi-podatki/
FOAB
# 10.03.2015 ob 19:15
tej zgodbi o čečenih in povezavi o s tistim zakotnim francoskim časopisom itak, da ni potrebno preveč verjeti. Zgodba je samo kost, ki se vrže psom.

brati je treba politično sporočilo: da Kremelj ne bo žaloval za nikomer, če ga pokončajo njegovi lastni plačniki, ki niso bili več zadovoljni z njegovim delom.
komsomolec
# 11.03.2015 ob 08:51
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/dedolarizacija-svijeta-ide-dalje-kina-pokrece-svoj-217
Rusija se krepi, Kitajska tudi , čez leto dni bo ameriški dolar za star papir.
komsomolec
# 11.03.2015 ob 08:47
Ruska renesansa!
Ob nevarnosti se ruski narod poenoti in duhovno, moralno, vojaško okrepi!
http://www.globalresearch.ca/russias-remarkable-renaissance/5435643
anti-protiv
# 10.03.2015 ob 23:10
Zanimivo, ko RTV išče dopisnika iz Moskve, ta obvezno mora sovražiti Rusijo in ko pošilja dopisnika v USA, mora pod nujno imeti rad Ameriko...
aristotel
# 11.03.2015 ob 07:26
Zion brotherhood at work.
anti-protiv
# 10.03.2015 ob 23:13
Zaur Dadajev NE priznava več da je umoril Borisa Nemcova. Menda je priznanje naredil pod pritiski in v korist prijatelja ki mu je s tem priznanjem pomagal...
anoh
# 11.03.2015 ob 09:33
Petro-$ je na smrtni postelji.
help
# 11.03.2015 ob 00:03
Tistega Kadirova, ki mu gre zahvala, da je z denarjem iz Moskve umiril razmere v Čečeniji, pozidal Grozni, postavil največjo mošejo v Evropi, kot se rad pohvali, in postavil vzorčni poslovni City na Severnem Kavkazu. Kadirova, od leta 2004 'heroja Rusije' in od 8. marca 2015 nosilca reda časti "za dosežene delovne uspehe, aktivno družbeno dejavnost in večletno vestno delo". Istega Kadirova, ki je iz Ukrajine nazaj v domovino klical čečenske prostovoljce, ki so se bojevali na ukrajinski strani, in pošiljal v Donbas druge, da so se bojevali na strani upornikov. In slednjič, taistega Kadirova, ki je – kot kažejo posnetki na spletu – v času čečenske morije tudi lastnoročno rezal vratove – ruskim vojakom. Ampak tudi v tej shizofreniji se skriva nauk: kako relativna so zavezništva in kako kratek je spomin. In kako iz pomanjkljivosti narediti prednost.

Kakšen sarkastičen ton. In kaj bi bilo bolje, da bi Putin uredil stanje tako kot so ZDA v Afganistanu, Iraku, Siriji in Libiji? Kjer se je kvazidemokratična "puppet" vlada sesula v parih dneh in je nastal kalifat. Dejte dojet, da Rusi igrajo to igro že stoletja, za razliko od enih zelencev. Rezultati so tudi jasni.
help
# 11.03.2015 ob 00:13
vojnaslo1
Samo pravim, da ni realen. Čečenska rešitev je utopija v primerjavi z naštetimi primeri.
RESNICA
# 10.03.2015 ob 22:39
Wikipedija zaradi množičnega nadzora spleta toži NSA

Maduro: "Obama poskuša zrušiti venezuelsko vlado"
Za krvave proteste v državi obtožil podpredsednika ZDA Joeja Bidna

Samo malo preberi še ostale članke vojna... Ni jih treba iskat, sami se ponujajo...

Kako mednarodno pravo??? Boš kaj protestiral, zahteval uvedbo sankcij? Al ti je vseeno, če te "obdeluje" CIA, če bi te pa SOVA bi pa skočil v nebo????

Tudi novinarji se sprenevdajo, ko gre za hudo, konstantno tratenje osnovnih človekobih pravic s strani ZDA.... Aja, kdo je opravičilo za to? Čečeni in ostali muslimani ????

Kaj pa vojaško vpletanje v Venezueli? Da ne grem drugam v bližnjo zgodovino, skoraj bio lahko rekel sedanjost.

Nekaj dni nazaj je Kerry ponovno grozil, kako bo treba naredit vojaški pristisk, da se odstrani Asad in da Sirijo končno obvladajo Čečenski ekstremisti, seveda v službi ZDA...

Kaj je to mednarodno pravo?????

Za tebe nekaj za na kruh namazat,...
komsomolec
# 10.03.2015 ob 23:56
Lepa Ukrajina, lepo gori!
Režija: cia, vatikan, kremelj.
Glavna zvezda Vlado Putin :-)
maduro
# 11.03.2015 ob 14:49
Če se prav spomnem je bil g. Stopar kot dopisnik iz Moskve precej bolj medel v svojih kritikah Putina. Verjetno se je bal za svoje dopisniško mesto in plačo. Zdaj verjetno računa, da ga bo pljuvanje po Kremlju pripeljalo najmanj do Bruslja. Še en brezjaj... oportunist.
komsomolec
# 11.03.2015 ob 00:10
Rusija No.1!
J@st
# 10.03.2015 ob 23:04
Borisa Nemcova je ubila skupina Čečenov
----------------
Žal čečenov...
velenjcan
# 12.03.2015 ob 16:02
vojnaslo91

# 10.03.2015 ob 20:18
Prijavi neprimerno vsebino Čestitke za odločno kolumno.

Edino s tem je malo pretiraval: "Ne vem, kako vi, spoštovani, ampak jaz sem nad spretnostjo Kremlja navdušen. "

Kdo verjame tem kremeljskim bedakom? Meni ne delujejo prav nič prepričljivi.... mogoče za snemat kakšno komedijo... tak bolj črni humor.


ja, če sodiš med vernike, se je treba odločit za pravega boga...
vojnaslo91
# 10.03.2015 ob 23:45
http://www.rtvslo.si/svet/osumljenec-naj-bi-priznal-vpletenost-v-umor-nemcova/359990
Ruska agencija Interfax je poročala, da je bil v soboto pozno zvečer v čečenski prestolnici Grozni v obračunu s policijo ubit moški, ki naj bi bil povezan z umorom Nemcova. Ko je policija prispela do stanovanjskega bloka, je moški odvrgel granato in se razstrelil.
-------------------------
Kaj češ... "samomor" pač...
Anves
# 10.03.2015 ob 21:42
Stara propagandna skrivnost: ponavljaj laž toliko časa, da bo sčasoma postala javna resnica!
IndyBob
# 10.03.2015 ob 19:34
Ha, ha, ha, ....
Saj se šalijo.
vojnaslo91
# 10.03.2015 ob 23:58
komsomolec # 10.03.2015 ob 23:56
Putin nosi kante z bencinom?
PTN-PNH
# 10.03.2015 ob 19:35
Ja, nestrinjanje z islamističnem nasiljem je privedlo do umora 200 m od obzidja Kremlja.

Kako lahko izbereš MANJ kontrolirano in opazovano mesto v Rusiji za umor? In kakšne so možnosti, da v paranoični Moskvi ravno tam ni bilo nadzora?
Rusi imajo res poseben smisel za humor.
V njihovih štosih vedno igrajo glavne vloge Čečenci.
Pac-Man
# 11.03.2015 ob 09:41
miket
# 10.03.2015 ob 19:45
Prijavi neprimerno vsebino

Aja, pa prosil bi za posnetke, na katerih Kadirov lastnoročno reže glave, o katerih piše g. Stopar. V nasprotnem primeru gre za javno zavajanje in zahtevam popravek s pojasnilom, kot se to počne v civiliziranih državah, skladno z zakoni in novinarskim kodeksom!
------------------------------------------------------------------------

Screenshot Kadirova:Video:

http://videochart.net/vi
deo/43012.4940b9a736c8e8094ce096bab668 a>

Video je 18+ in nagnusen.
vojnaslo91
# 11.03.2015 ob 00:10
help # 11.03.2015 ob 00:03
Dejte dojet, da Rusi igrajo to igro že stoletja, za razliko od enih zelencev. Rezultati so tudi jasni.,
-------------------------------
Kje si ti opazil v kolumnu Andreja Stoparja Američane? A če človek šali z Rusi je takoj za Američane?

Stoletja? Ma... kaj gre za Rimljane?
vojnaslo91
# 10.03.2015 ob 23:49
https://www.dnevnik.si/1042708938/mnenja
/glosa/uporabni-ceceni
Uporabni Čečeni
Zoran Senković
10. marec 2015 10. marec 2015 0:00

Lahko je biti policijski preiskovalec v Rusiji. Tudi ko gre za najtežje primere, kot so politični umori, teroristični napadi, ogrožanje v....
--------------------------------------------------------------
Generalni krivci....

Čečene je bilo treba dvakrat s tanki spravljati k pameti in prepričati, da jim nikjer ne bi bilo lepše kot v okviru Rusije.
vojnaslo91
# 10.03.2015 ob 22:52
RESNICA # 10.03.2015 ob 22:39
Sem bral tudi o tem... škoda da tega nisi napisal tam...
Maduro: "Obama poskuša zrušiti venezuelsko vlado"
-------------------------
Na kakšen način bi lahko Obama rušil venezuelsko vlado?

Ameriški predsednik Barack Obama je zaradi podkupljivosti, ogrožanja demokratičnega procesa in kratenja človekovih pravic v ponedeljek podpisal ukrep proti sedmim venezuelskim državljanom. Med ljudmi, ki so jim oblasti v Washingtonu prepovedale potovanja v ZDA in jim zamrznile premoženje, sta tudi direktorja venezuelske obveščevalne službe Gustav Gonzalez, ki ga je Maduro zdaj imenoval celo za novega notranjega ministra, in policije Manuel Perez.
-----------------------
A je to hud ukrep za vlado... Tragedija? da nekaj skorumpirancev ne sme potovat v Ameriko?
To se mi zdi pozitivno... bodo vsaj doma kaj pametnega naredili... če sploh znajo.
vojnaslo91
# 10.03.2015 ob 22:11
anoh # 10.03.2015 ob 21:53
To ne spremeni nič. Še zmeraj gre za verovanje v neka nadnaravna bitja....
vojnaslo91
# 10.03.2015 ob 21:14
bobby8 # 10.03.2015 ob 20:58
Tudi jaz ne bi vedel kdo je ta oseba. Ha,ha,ha...
Sicer pa ni preveč za kritizirat oblast ....trenutno je gospodarska rast OK, izvoz OK, najnižje obresti za slovenske državne obveznice, kriminal se odkriva... ni da ni.

http://3-reg.rtvslo.si/svet/pirova-zmaga-putinove-enotne-rusije-ki-je-izgubila-vecino/272060
Vem da si tega članka nisi prebal... nič hudega... jaz sem si ga.
Poleg tega se mi zdi zanimiva tudi ta stran... http://www.golos.org/... ki sicer ni aktivna ampak pove vseeno zelo veliko...
vojnaslo91
# 10.03.2015 ob 20:18
Čestitke za odločno kolumno.

Edino s tem je malo pretiraval: "Ne vem, kako vi, spoštovani, ampak jaz sem nad spretnostjo Kremlja navdušen. "

Kdo verjame tem kremeljskim bedakom? Meni ne delujejo prav nič prepričljivi.... mogoče za snemat kakšno komedijo... tak bolj črni humor.
vojnaslo91
# 10.03.2015 ob 20:26
SF-SN # 10.03.2015 ob 19:46
Jaz imam boljše vprašanje. Kako butci od FSB dopustijo umor pred samem Kremljem?
Itak da bo cel svet upravičeno posumil, da je glavni krvnik... mislim tisti, ki je dal ukaz... prav Putin.

So bili res tako pijani in nesposobni? Prelepo da bi bilo res.
Komisar
# 10.03.2015 ob 18:43
Odlična kolumna, in kot sem že rekel - "islamistični čečeni" so se maščevali relativno minornem nasprotniku tako, da so izpeljali umor pred vratami Kremlja, kot da policija v Moskvi ne obstaja.
Andrej Stopar
link
Nespodobni kaos
47
24. julij 2015 ob 12:18 10. julija je državni zbor sprejel deklaracijo o zunanji politiki, ki med drugim med cilje naše države postavlja varnost, politično stabilnost v sosedstvu in Evropi ter urejene dvostranske odnose.
Več novic ...
Kazalo