Kolumne - Zgodbe
Hrana mora biti draga Kakšna je hrana, ki jo zavržemo? V akciji bližnje trgovine, že pripravljena, z različnimi aditivi, pred rokom izteka, vendar poceni in z drugega konca sveta, brez predstavljene okoljske cene.
1
En evro za hektar zemlje Pridelava hrane, strateške surovine naše prihodnosti - kmalu nas bo na svetu 9 milijard - nam daje veliko možnosti za nova zelena delovna mesta v pridelavi hrane. Panu je mlad finski kmet.
19
O ljudeh, ki prihajajo iz drugih svetov Prince Wale Sonyiki je predsednik Afriške skupnosti na Hrvaškem. Leta 2012 je prišel na Hrvaško iz Nigerije.
16
Naprej h koreninam Z zemljo in ljudmi, ki živijo z njo, se ukvarjam že dobršen del svojega življenja, zato se v zadnjem času vsak dan sprašujem: "Smo izgubili korenine?" Francija mi je zelo blizu.
10
Pripovedovanje "pravih" zgodb - "Storytelling" Če bi si postavila vetrnico nekje v Sloveniji, kjer piha veter, visoko 55 metrov in s krili v širini 44 metrov, bi imela obnovljive energije dovolj za 8.222 let.
4
Boste odločevalci vlogo prepustili gasilcem? Hrana in energija sta nekaj najpomembnejšega v našem življenju. Vode in biomase kot vira obnovljive energije, tudi zaradi zapletene zakonodaje še zdaleč ne izkoristimo.
3
Dragi slovenski kmetje, ... še posebej pa dragi pridelovalci mleka Po vseh letih, ki sem jih posredno in neposredno preživela z vami, in z velikim spoštovanjem do vašega poklica, ki v današnjem svetu pridobiva vrednost, kajti ste ne le pridelovalci hrane, temveč ...
23
Ljudje, ki (nam) pridelujejo hrano Julijus ponosno pove, da prideluje mleko, iz katerega z dodatkom oglja oziroma saj nastane jogurt, ki lahko ostane svež več mesecev in je tudi zdravilo.
4
Kje živim? V petek se je naša ekipa vrnila s snemanja le nekaj 100 km od Slovenije, v Avstriji. Markusov oče je že leta 1988 začel projekte obnovljive energije v deželi Salzburg.
11
Expo 2015 - Kako prehraniti planet in biološka pestrost Slovenije Hrana - energija življenja, strateška surovina naše prihodnosti - je v zadnjem času deležna vse večje pozornosti svetovnih žarometov.
15
Kazalo