Foto:
Foto:

Uspešen epilog je doživel še četrti MMC-jev literarni natečaj, v katerem smo zbrali najboljša pesniška in prozna dela, ki so jih avtorji poldrugo leto objavljali na Mojem spletu. Tudi tokrat se je natečaj sklenil s knjižno izdajo na spletu objavljenih del, v njej pa lahko prebiramo dela približno 60 avtorjev. Številčno gledano spet prednjači poezija, medtem ko so se v prozi avtorji tudi tokrat redkeje razpisali.

Končni epilog je projekt doživel na literarnem večeru, na katerem smo ga bomo podrobneje predstavili, prisluhniti pa je bilo mogoče tudi avtorjem in njihovim pesniškim oziroma proznim delom. Glasbena gostja večera v Kinu Šiška je bila MojcART.

Veliko imen spremljamo že četrto leto, nekatere kakšnega manj, najdejo pa se tudi dela blogarjev, ki so se na natečaju preizkusili prvič. S knjižno izdajo smo znova poskusili povezati dva svetova – spletni svet, ki nadobudnim literatom omogoča, da lažje predstavijo in približajo svoje pisanje bralcem, in tisto klasično tiskano izdajo, ki jo najstrastnejši knjižni molji še vedno najraje vzamejo v roke.

Blogarji, ki so Blogoziji dali vsebino
Avtorji, ki so najzaslužnejši, da je Blogozija 4 ugledala luč sveta, so: Žiga Velikavrh, Ida Semenič, Ana Balantič, Jožica Andromako Radić, Andrej Steničnik, Anica Kvas, Gaja Hren, Astro 1963, Boštjan Gorenšek, branka22, Borut Petrovič Vernikov, Cerberus, curek-poet, črni_tulipan, Aleksander Pečko, Deževnica, Žiga Stopinšek, Jaša Lorenčič, Urška Vidmar, Vid Prezelj, Rok Grča, jakec taprvi, Jožica Šubic, Kamnosek, k.k., Kobilica-poet, Robert Kostadinoski, Ivanka Kostantino - Lea199, Lidija Konda, Dare, Vesna Šare, Marija Dodič, Joži Kokalj – menišček, Milena Miklavčič, Mimi Vresovnik, mitohondrij, Alenka Mihorič, Sebastijan Valentan, Miroslav Tičar, Nada Lomovšek, Nataša Cvišič, nevroza, nix, Alenka Abram, Primož Rajtmajer, Aleksandra Kocmut, Mojca Lovrec, Robert Kaše, Sonja Grmovšek, Suzana Keber, Tamara Smolej, Tatjana Malec, Tomaž Jevšenak, Jože Vidmar – vesel, Veston, Irena Ž., Žiga Birsa, Senada Samjić, Zlatka Levstek in Silva Mizerit. Dela so izbrale Ana Jurc, Nika Arhar in Maja Kač, knjigo je lektoriral Marko Prša, oblikoval pa Tomaž Drnovšek.

Vabljeni k prebiranju Blogozije 4.

Četrta knjiga prinaša tudi novost, saj jo je mogoče prebirati na spletu. Če vas torej zanimajo izbrane pesmi in zgodbe MMC-jevih blogarjev, vabljeni k branju, njihovo pisanje pa se s koncem natečaja ni ustavilo, zato lahko nova dela prebirate tudi na Mojem spletu.