Citat
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 6 glasov Ocenite to novico!
Jože Tisnikar
"Mož s krokarjem" Jože Tisnikar je umrl leta 1998, kar pomeni, da letos mineva 20 let od njegove smrti in 90 let od njegovega rojstva. Kot likovni umetnik samouk je ustvaril izjemen opus risb, slik in grafik. Bil je slikar minljivosti in pričevalec poslednjih trenutkov človeškega bivanja. Okoliščini, ki sta zaznamovali njegovo samoniklo umetniško pot, sta bili predvsem revščina v otroštvu in delo obdukcijskega pomočnika v prosekturi slovenjgraške bolnišnice. Razstavo Tisnikarjevih del, ki je osrednja letošnja razstava v Koroški galeriji likovnih umetnosti, je do zdaj obiskalo več kot 1.100 obiskovalcev. V galeriji so se zato odločili, da jo podaljšajo do 14. oktobra, del pa bo na ogled do 21. oktobra. Foto: Tisnikarjeva hiša

Dodaj v

Jože Tisnikar

(1928‒1998)
8. september 2018 ob 13:07
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zdi se mi, da sem videl veliko stvari, ki jih v resnici nisem videl. Da sem potoval po deželah, kjer sploh nisem bil, da sem živel svoje in tuja življenja. Če nisem bil kdaj poprej rojen, je najbrž nekaj znanja in izkušenj mrtvih prešlo vame.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Citat
link
Anaïs Nin
24. september 2018 ob 18:13 Globoko verjamem, da bi bila morda vdana žena, če ne bi bila pisateljica, če ne bi bila ustvarjalka, če ne bi bila eksperimentatorka. Visoko cenim zvestobo.
Več novic ...
Kazalo