Citat
(4)
Predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer je bil tudi letos v nagovoru zelo kritičen do mačehovskega odnosa države do kulture. Foto: BoBo

Dodaj v

Vinko Möderndorfer

8. februar 2018 ob 18:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Trditev, da mora umetnost izpolnjevati neka pričakovanja najširše javnosti, so neumnosti, in to nevarne neumnosti. Kar priznajmo si: kakšna so v resnici kulturna pričakovanja najširše javnosti? To je zabavna glasba, kvazietno kultura, komedije s pačenjem nastopajočih, neskončne TV-nadaljevanke z lažnim čustvovanjem, napleskan kič in podobno. Če bo država v svoji kulturni politiki sledila samo pričakovanjem najširše javnosti, bo ta dežela potonila v kulturno temo.

Prijavi napako
Komentarji
Sci-fi
# 08.02.2018 ob 20:21
Koliko je Prešeren dobil od države?
Greg
# 09.02.2018 ob 09:15
Bojim se, da kultura ni več doma v visokoletečih predstavah narodnih gledališč, performansih in ostalihh podobnih zadevah. Kultura bogati, ne pa osiromašuje,, dolgoročno dviguje, ne pa ponižuje, ponuja vizijo, ne pa tunka v blato. .
Po mojem osebnem prepričanju bi moral zaradi letošnjih nagrajenk Prešernovega sklada Semeničeve in Smrekarjeve odstopiti tako predsednik odbora, torej g. Modendorfer sam, kot celotni odbor in minister za kulturo. . Vsaka stvar iima svoje meje! In ti dve gospe sta šli prek meje- Semeničeva razreže zastavo naše države, naše domovine, in naše vodilni pa nič, dobi za to nagrado Prešernovega sklada!?!!?, Smrekarjeva pa doji psa! Višek kulture? Po mojem mnenju nikakor ne!
iluvatar
# 08.02.2018 ob 18:56
Če bi take povedal 1x na teden, bi še bilo premalo.
HOR
# 09.02.2018 ob 20:33
Odnos slovenske države do kulture je samo del škandalozno katastrofalnega odnosa do kreativne industrije, ki prinaša največjo dodano vrednost...
Citat
link
Kristen Bell
20. oktober 2018 ob 19:25 Pogledam svoji hčerki in ju vprašam: 'Se vama ne zdi čudno, da Sneguljčica ni vprašala čarovnice, zakaj mora pojesti jabolko?
Več novic ...
Kazalo