Na meji med Novo Gorico in Gorico odpirajo CARINArnico. Foto: TIC Nova Gorica
Na meji med Novo Gorico in Gorico odpirajo CARINArnico. Foto: TIC Nova Gorica

Uradno bodo CARINArnico - bivak urbane kulture bodo odprli danes ob 19.00. Napovedujejo tudi predotvoritveni dogodek Urbanega vodenega sprehoda ob meji, ki se bo začel pri CARINArnici ob 16.00.

Gre za združenje petih goriških kulturnih organizacij, ki med seboj združuje ljubitelje kulture in družbenih dinamik skupnega brezmejnega prostora sobivanja, je povedala koordinatorka dogajanja v CARINArnici Mojca Čorkovič.

Združenje petih novogoriških organizacij je hkrati preplet literarnih, družbenih, scenskih, filmskih, multimedijskih in prostorskih navdušencev. Prostore je obnovila Mestna občina Nova Gorica, ki jih bo danes predala v uporabo.

"Vsebine, ki jih bomo izvajali v CARINArnici, so preplet raznih predstavitev, literarnih večerov, multimedijskih predstavitev, umetniških instalacij, performansov in fotografskih razstav. Vsako društvo bo pripravljalo svoje dejavnosti, vendar se bomo pogosto, tako kot na današnjem odprtju, povezovali in poskrbeli za povezovanje različnih umetnikov z obeh strani meje in tudi širše," je povedala Čorkovičeva.

Že v oktobru se bo v CARINArnici ustavil Klubski maraton, napovedana sta tudi dva literarna večera, pripravljajo razstavo in glasbeni performans.