Vabljeni v galerijo Škuc. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Vabljeni v galerijo Škuc. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Rdeča nit dogodkov je povezovanje glasbe z drugimi umetnostnimi zvrstmi.

Poleg tridnevne tržnice so prireditelji pripravili še delavnico predelave, na kateri bo mogoče stare majice s pomočjo potiska in drugih posegov spremeniti v nov kos poletne garderobe. Pospremil jo bo DJ-program, za vizualno poudarjanje zvoka pa bo poskrbel VJ Anže Sekelj.

Ob 19. uri so odprli fotografsko razstavo Googlescapes - Still Charting the Territories Jerneja Čučka Gerbca. Avtor se v seriji fotografij ukvarja z razumevanjem prostora, ki ga raziskuje s pomočjo fotogrametričnega zemljevida Google Street View. Dogajanje v torek bo sklenil nastop "one man banda" My Invisible Friend. Martin Dzeillas, ki prihaja iz Nemčije, ob ritmu, za katerega poskrbi računalnik, igra kitaro in klaviature.

Sledi festival Dobimo se pred Škucem
V sredo se bo dogajanje preselilo v Kulturni center Q - Klub Tiffany. Vintagetržnici in popoldanskem DJ-programu (Hunted Gatherer, The Secret Lover) bo ob 20. uri sledil koncert slovenske zasedbe Trus!, ki jo sestavljajo Jelena Rusjan, Boštjan Simon in Marko Lasič. V četrtek bo prireditev zaokrožil kabaret Somrak.

V petek pa se bo v organizaciji društva Škuc začel festival Dobimo se pred Škucem, ki bo potekal do 28. julija. V sklopu festivala se bodo zvrstili številni glasbeni, literarni, gledališki, plesni in potopisni dogodki, filmske projekcije, ustvarjalne delavnice za otroke ter prodajna razstava umetniških del mladih oblikovalcev.