Rowlingova meni, da je za Škotsko bolje, da ostane znotraj britanske krone. Foto: EPA
Rowlingova meni, da je za Škotsko bolje, da ostane znotraj britanske krone. Foto: EPA

Avtorica serije knjig o čarovniku Harryju Potterju, ki živi v Edinburgu, je tako jasno in glasno podprla kampanjo z naslovom "Bolje skupaj" (Better Together), ki se zavzema za ozemeljsko celovitost države. Ob tem je še dejala, da obstaja skupina nacionalistov, ki radi demonizirajo vsakogar, ki ne verjame slepo v neodvisnost Škotske, in da ji bodo ti, čeprav ona na Škotskem živi že 21 let in namerava tam živeti do smrti, gotovo očitali, da ni "dovolj Škotinja," da bi njeno mnenje štelo.

"Moje nasprotovanje neodvisnosti nima nobene povezave z mojim prepričanjem o izjemnosti Škotov in njihovih dosežkih. Preprosta resnica je, da se Škotska v 21. stoletju spopada z enakimi pritiski kot preostali svet. Tekmovati mora na istih svetovnih trgih, se braniti pred istimi nevarnostmi in se prebijati naprej v času krhkega gospodarskega okrevanja," je zapisala v sporočilu za javnost.

Pisateljica je izrazila veliko zaskrbljenost nad neupoštevanjem negativnih plati morebitne neodvisnosti, o kateri bodo Škoti glasovali na referendumu 18. septembra, poroča BBC.