Drugo
(5)
Svetlana Makarovič
Pogovor z vsestransko umetnico Svetlano Makarovič, ki piše za velike in male, bo vodila novinarka Radia Koper Neva Zajc. Foto: BoBo

Dodaj v

Na pravljični festival bo Primorce odpeljala Svetlana Makarovič

Festival bo trajal do 18. decembra
3. december 2015 ob 13:56,
zadnji poseg: 3. december 2015 ob 14:20
Izola - MMC RTV SLO, STA

Šesto izvedbo Primorskega pravljičnega festivala bosta odprla pogovor s Svetlano Makarovič in podelitev priznanj bralcem v okviru projekta Primorci beremo 2015.

V okviru festivala se bo v Izoli do 18. decembra zvrstil pester nabor različnih dogodkov za najmlajše, od različnih predstav in delavnic do predavanj o pripovedništvu in lutkah. V soboto bo na vrsti prav posebna Pravljična noč v knjižnici, ki bo minila ob pripovedovanju zgodb v slovenskem in italijanskem jeziku in delavnicah. 12 otrok, starih od šest do devet let, bo ob tej priložnosti v knjižnici lahko tudi prespalo.

Primorci beremo letos devetič
Dogodek ob odprtju bo sovpadel z zaključkom izolskega dela projekta Primorci beremo 2015, ko bodo sodelujočim bralcem podelili priznanja. Omenjeni projekt je letos potekal devetič, vključuje osem primorskih knjižnic in Narodno in študijsko knjižnico Trst s Slovensko knjižnico Damirja Feigla v Gorici. Z njim knjižnice nagovarjajo k branju sodobnih slovenskih avtorjev. Letos so na seznam uvrstili 63 proznih del in devet pesniških zbirk.

K. T.
Prijavi napako
Komentarji
samogledam
# 04.12.2015 ob 14:54
z veseljem smo brali in gledali njene mojstrovine...ne morem pa sprejeti krivice ki se dogaja med državljani...jaz sem vse življenje tudi delal in plačeval v vse sklade in prispevke pa danes komaj shajam...ta gospa pa je vsak izkupiček za svoje delo vtaknila sebi v žep, od kod ji potem tako visoka pokojnina iz ZPIZa ne da bi prispevala v sorazmerju...sedaj pa slišim da je kot častna občanka še nagrajena s strani g.Jankovića da ji MOL plačuje stroške v Domu Upokojencev, kot socialnemu revežu. Ampak o tem ona ne govori...raje kritizira druge.
alah
# 03.12.2015 ob 14:58
Nekateri pravijo, da katoliki verjamemo v pravljice. Kako je pa to možno, če pravljičarka Svetlana tako prezira cerkev?
Vipavec
# 08.12.2015 ob 22:12
Samogledam.
Točno. Naj dodam še tisto zadevo ko je kao zavrnila Prešernovo nagrado.
Zavrnila je papir. Denar pa velikodušno sprejela v celoti na svoj račun.
Toliko o poštenosti Svetlane. Sram naj jo bo da jo moramo vsi davkoplačevalci "futrati" da ona ekcese zganja.
Pa tudi a veste npr. preverjeno zadevo o njenih nastopih pri otrocih v šolah itd. Otroci se ji ne smejo približati, ker jo moti od morebitne sline do ...In to je naša otroška pisateljica?
Ples
# 03.12.2015 ob 15:59
@alah
Logika ti šepa.
burruchaga1986
# 04.12.2015 ob 07:29
Svetlana je že v redu!
Kazalo