Zvezdnica Bolšoja je pred grožnjami neznancev pobegnila v Kanado. Foto: EPA
Zvezdnica Bolšoja je pred grožnjami neznancev pobegnila v Kanado. Foto: EPA

Novica o njenem odhodu je v javnost prišla manj kot dva tedna po napadu s kislino na umetniškega direktorja ansambla Sergeja Filina, piše BBC.

Kot pravi Lunkina, naj bi bile grožnje povezane s filmskim projektom, pri katerem njen mož Vladislav Moskaljev sodeluje kot producent.

Moskaljev ustvarja film o legendarni ruski balerini Matildi Kesinskaji, a je v sporu z nekdanjim poslovnim partnerjem, ki naj bi ga tožil za 2,8 milijona evrov.

33-letna Lunkina, ki je članica ansambla Bolšoja od leta 1997, je za časopis Izvestia povedala: "Mislim, da se je treba odzvati na te grožnje. Ti ljudje se nimajo pravice vpletati v moje zasebno življenje ali poklic."

Filin odpustil napadalcem
Grožnje, o katerih govori Lunkina, pa naj ne bi bile povezane z napadom na Filina, ki mu je 17. januarja maskirani napadalec, ko je odhajal iz Bolšoja, v obraz vrgel kislino.

V napadu je imel poškodovani obe očesi in se še vedno zdravi v moskovski bolnišnici, a je pred dnevi dejal, da je odpustil vpletenim v napad. Policija preiskuje ozadje napada, sumijo, da za njim stoji nekdo znotraj ansambla.

Lunkina je o napadu na Filina povedala, da se ji zdi, da ne gre za nekoga, ki dela v Bolšoju, je pa najbrž z gledališčem in z baletom nekako povezan.