Gerard Masselin, znan tudi kot
Gerard Masselin, znan tudi kot "Bird Man", je leta 1963 umrl po skoku z letala, ker se njegovo padalo ni odprlo. Skok so žal dokumentirale tudi filmske kamere. Foto: Pathe
Leto 1953. Na sliki je zadnji prizor, ki ga je v svojem življenju videl snemalec Thomas L. McGraw: v naslednjem hipu je umrl v eksploziji bombe, ki jo vidite na fotografiji. Zaradi trdega pristanka na krovu letalonosilke je s trebuha letala odpadla bomba, se po pristajalni stezi odkotalila proti McGrawu in eksplodirala pred njegovo kamero. Foto: Pathe

Podjetje, ki se ukvarja s katalogiziranjem zgodovinskih novičarskih posnetkov, postopoma vse svoje zaklade brezplačno objavlja na svetu. Gre za dediče podjetja Pathé News, ki je svojo londonsko vejo odprlo leta 1910; kmalu so zasloveli s svojimi kratkimi, dokumentarcem podobnimi filmčki, ki so pokrivali aktualne dogodke in ki so jih v kinodvoranah predvajali pred napovedanimi predstavami. Na njihovi spletni strani lahko najdete približno 90 tisoč posnetkov.

V spodnjem dvoinpolminutnem kolažu med drugim lahko vidimo katastrofalni konec Hindenburga: kamera je iz neposredne bližine posnela eksplozijo nemškega cepelina, ki je leta 1937 skušal pristati v New Jerseyju (zaradi sile eksplozije je kamera za nekaj sekund odpovedala in posnetek se nadaljuje, ko je strmoglavljeni Hindenburg že na tleh in popolnoma v plamenih; v zubljih je umrlo 36 ljudi od skoraj stotih na krovu.

Med bolj pretresljivimi je še skok v smrt z Eifflovega stolpa (izumitelj Franz Reichelt je preizkušal padalo, ki ga je sam oblikoval in se nato ni odprlo), tragedija v Le Mansu leta 1955, ki velja za najhujšo nesrečo v zgodovini motociklizma (eksplozija mercedesa Pierra Lavegha je ubila voznika in kar 83 gledalcev na tribuni) ter smrt sufražetke Emily Davidson, ki se je leta 1913 v imenu boja za pravice žensk na derbiju vrgla konju pod noge.

Obstaja tudi seznam "Nadaljnjih 10 tragedij, ujetih na film". Vsaki točki na seznamu je priložen tudi posnetek.