Festival se začenja 24. junija, traja pa do 2. julija. Foto: BoBo
Festival se začenja 24. junija, traja pa do 2. julija. Foto: BoBo
Na letošnjem Lentu bo v razširjeni obliki deloval festival uličnega gledališča Ana Desetnica. Foto: BoBo

Festival po zatrjevanju organizatorjev po nekaj kriznih letih na podlagi nekaterih pozitivnih signalov z optimizmom zre v prihodnost, uvaja spremembe, vseeno pa ostaja zvest svojemu temeljnemu poslanstvu - prirediti mešanico umetnosti in kulture.

Z optimizmom v novo sezono
"Predvidena podpora mestne občine nam vliva nov optimizem in voljo za spremembe tudi v prihodnje, še posebej spodbudni pa so tudi pozitivni odzivi naših dolgoletnih in novih partnerjev in pokroviteljev, ki se zavedajo pomena kulture pri gospodarskem okrevanju,"
poudarjajo v Narodnem domu, kjer za dokončno objavo programa posameznih prizorišč čakajo na potrditev mestnega proračuna.

Dogajanje na osrednjem trgu
Novost bo osrednje prizorišče, Trg Leona Štuklja, ki bo gostil tudi nov program - predstave opere in baleta v sodelovanju s SNG Maribor ter glavnino programa festivala Folkart.

Velikemu odru na Dravi se bodo morali tudi letos odpovedati, ohranili pa bodo lani dobro sprejet Jurčkov oder pri Vodnem stolpu, kjer bo tudi tradicionalni uradni začetek Lentovske promenade. Spremembe bodo tudi pri Art kampu v mestnem parku, več scenarijev pa je še vedno mogočih tudi glede Večerovega odra.

Razširjen bo tudi festival uličnega gledališča Ana Desetnica, na programu bo tudi JazzLent. Vetrinjski dvor ostaja prizorišče otroškega gledališča in večernega programa stand-up komedije, ekipo Mladininega odra pa čaka težka naloga izbora najboljšega programa izmed več kot 180 prijavljenih na razpis.

Cene ostajajo zmerne
Organizatorji tudi letos ohranjajo univerzalno festivalsko vstopnico Lento. Cena ostaja nespremenjena, 20 evrov v predprodaji, 25 evrov v redni prodaji. Z njo bo mogoč prost vstop na večino festivalskih prizorišč, razen tistih, kjer bo zaradi kakovosti in povečanega zanimanja oziroma omejene zmogljivosti potrebno doplačilo, so sporočili iz Narodnega doma Maribor.