Drugo
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 22 glasov Ocenite to novico!
Poderžaj: Misterija Tufverson - 1.knjiga Hauptmann ni bil kriv
Knjižica je izšla leta 1941. Foto: Arhiv A. Mraka

Dodaj v

Slovenec žrtev ene najskrivnostnejših ameriških afer?

Iz arhiva Andreja Mraka
20. avgust 2017 ob 07:27
Ljubljana - MMC RTV SLO

V rubriki Iz zakladnice zasebnih arhivov tokrat predstavljamo knjigo, ki poskuša osvetliti še danes nerazrešeno ameriško afero, v središču katere se je znašel Slovenec Ivan Poderžaj. V njej najdemo vse ključne prvine najbolj napete kriminalke - ugrabljenega otroka znamenitega Američana Lindberga, neznano kam izginulo ženo in dvakrat poročenega obtoženca.

Kako se je torej Slovenec znašel v eni najskrivnostnejših ugank dvajsetega stoletja in kakšen je bil njegov pogled na celotno zgodbo? Je Poderžaju res uspel popoln zločin ali pa je bil le žrtev ene najskrivnostnejših ameriških afer?

Andrej Mrak
Prijavi napako
Komentarji
oziris.va
# 20.08.2017 ob 16:05
"Vi mislite, da se milijoni delajo v tovarnah s težkim delom ali pa v rudnikih? Ne, dragi moj prepametni! Milijoni se zaslužijo pri špekulacijah, s političnimi zvezami, z lažnim sijajem in blefiranjem ob pravem času in s pravo osebo."

Bistvo celotne človeške zgodovine. Za vse veke vekomaj.
Do Brasil
# 20.08.2017 ob 14:22
Knjiga podaja izjemno zanimivo branje. Sicer sem sele pri 50ti strani, ampak se vidi, da je prava zakladnica za spoznavanje razlik med evropskim in ameriskim nacinom zivljenja. Pa pisana je tako, da sama vlece.
Jarik
# 20.08.2017 ob 08:41
To jutro je božansko....
Yanez
# 20.08.2017 ob 09:50
Oprosti k500, nisem osvežil strani, da bi videl, da si me prehitel...
Jonson
# 26.08.2017 ob 21:27
@oziris.va

Če bi prebral knjigo, bi razumel, da je bila izjava na katero postavljaš "bistvo celotne človeške zgodovine" uporabljena kot zavajanje s strani gdč. Tufversonove, ki bi premamila avtorja knjige k posredništvu kriminalnega dejanja (ne da bi za to sam vedel).

Hotela ga je premamiti z "milijoni" in v izjavi mu je poskušala prikazati, da se milijoni pač tako dobijo. Natvezila mu je o neki javni politični osebi, ki naj bi si sposodila denar in ker ta oseba naj ne bi bila izvoljena, je denar dolgovala njenemu klientu. Avtor pa bi za posredništvo dobil tretjino tega denarja.

Torej ne gre za nobeno "bistvo celotne zgodovine človeštva".
Kazalo