Mojca Mavec odgovarja na vprašanja o poteku Evrovizije. Foto: RTV Slo
Mojca Mavec odgovarja na vprašanja o poteku Evrovizije. Foto: RTV Slo
Mojca Mavec in Omar v Kijevu Foto: RTV Slo
Mojca Mavec uživa v Kijevu. Foto: RTV Slo

Novinarka TV Slovenija, urednica Eme in komentatorka letošnjega izbora za pesem Evrovizije je povedala, da se ji je zdel poleg našega predstavnika Omarja Naberja najbolj prepričljiv nastop romunske
skupine Luminita Anghel & Sistem, všeč pa so ji bili tudi moldavski predstavniki Zdob si Zdub.

O Omarju
V klepetu se je še enkrat spomnila tekmovanja, na katerem je v polfinalu naš predstavnik Omar Naber dosegel 12. mesto in se mu žal ni uspelo uvrstiti v finale. Ob tem je gostja klepetalnice povedala, da meni, da kvalitetna glasba na Evrosongu ne zmaguje več in da je Omar kljub temu dobil izvrstno izkušnjo. Naš predstavnik naj bi v Kijevu dobil tudi kar nekaj ponudb, skladbo Stop pa naj bi posneli tudi v finski različici.

Kot je znano, so britanski in nemški komentatorji menili, da si je Omar zaslužil vstop v finale, kaj so našem predstavniku menili v drugih državah, pa boste izvedeli v pogovoru z Mojco Mavec.

O slovenski delegaciji
Mojca Mavec je vodenje evrovizijskega projekta prevzela z letošnjim izborom, prej pa je nad slovenskim izborom bdela Miša Molk. Slovenska delegacija na čelu z Omarjem Naberjem in njegovo spremljevalno pevko Tejo Saksida se je iz Kijeva vrnila v nedeljo pozno popoldne. Še isti zvečer sta Omar in Teja gostovala pri Mariu v oddaji Spet doma, Mojca Mavec pa bo vtise o svojem debiju na evrovizijskem tekmovanju zaupala v spletni klepetalnici.


Klepet z Mojco Mavec si lahko preberete tukaj.

O Kijevu
Mojca Mavec je odgovarjala tudi na vprašanja, kako so Evrovizijo doživljali v slovenski delegaciji in kakšno razpoloženje je bilo v ukrajinskem glavnem mestu. "Noro mesto, veliko bolj mogočno, kot sem pričakovala. Začetek vsega ruskega. Mesto zelo bogatih in zelo revnih, a ima dušo, noro število suši barov in reko, obožujem mesta ob reki", je Mojca Mavec povedala o Kijevu.