Boštjan Narat bo v Plečnikovem atriju nastopil 11. julija. Foto: Polona Eržen/Kino Šiška
Boštjan Narat bo v Plečnikovem atriju nastopil 11. julija. Foto: Polona Eržen/Kino Šiška
Zlatko Kaučič Solo
Zlatko Kaučič bo za odmerek džeza poskrbel predzadnji večer festivala, 21. julija. Foto: Kino Šiška

Večeri bodo obarvani v različne zvoke in umetnosti, od šansona do etno glasbe, od džeza do gledališča. Program festivala Poleti v NUK, ki ga v Narodni in univerzitetni knjižnici letos prirejajo četrtič, bodo sooblikovali tako priznani igralci in glasbeniki kot manj poznani ustvarjalci.
Jutri bo atrij rezerviran za pevca in kitarista Martina Ramovša z zasedbo Marko Petrič (bas, spremljevalni vokal) in Luka Drobnič (bobni), dan pozneje bo na sporedu večer šansonov v izvedbi skupine Same babe, v torek pa bodo gostili kantavtorico Ditko.

Celoten program festivala najdete tukaj.

Program Gledališče v atriju prinaša predstavo Gospod predsednik v izvedbi Žige Čamernika, v četrtek bo nastopila etno zasedba IstRaNbuL, v petek pa Igor Matković na trobenti z zasedbo Robert Jukič (kontrabas), Rebeka Zajc (klavir) in Bojan Krhlanko (bobni). Čez teden dni bodo gostili pevko Katjo Šulc z zasedbo, v nedeljo pa mlade ustvarjalce Berlejbej.

Drugi festivalski teden bo med 10. in 16. julijem gostil pevko Niko Vistoropski, kantavtorja Boštjana Narata, etno zasedbo Dvojina, skupino Jazz Ladies, zasedbo Balladero in mlade glasbenike Eni Od Sedmih Milijard. V Gledališču v atriju bo na ogled predstava Anje Mejač Kamniti čevlji.

V zadnjem tednu pa bodo obiskovalci atrija lahko prisluhnili šansonom v izvedbi Borisa Cavazze in članov Fake Orchestra. Napovedujejo še koncert Gregorja Stermeckega z zasedbo, etno večer s skupino Getonka in džezovski večer z Zlatkom Kaučičem. Ta teden si bo mogoče ogledati tudi monokomedijo Mateja Mijatovića z Domnom Valičem Zapornik št.3.2.3., festival pa bo v soboto, 22. julija, sklenil koncert skupine Los Ventilos.