Festival Carniola štiri tedne skrbi za pestro dogajanje v Kranju. Foto:
Festival Carniola štiri tedne skrbi za pestro dogajanje v Kranju. Foto:
V Kranju bodo koncertirale tudi Čompe.

Z otroškim programom se je festival začel že v petek popoldne, kasneje pa je bil na vrsti Večer šansonov in zimzelenih melodij z Darjo Švajger, Juretom Ivanušičem, Romano Kranjčan in Laro Jankovič. V gradu Khislstein, v Pavšlarjevi hiši, na Glavnem trgu in Pungertu se bodo odvijali koncerti zabavne in klasične glasbe, otroške in gledališke predstave. Kot veliki finale štiritedenskega dogajanja, ki bo v Kranj pripeljal tudi goste iz tujine, bo 9. 7. na sporedu opera Nabucco v izvedbi SNG-ja Opera in balet Ljubljana.

Največji multikulturni festival na Gorenjskem
Letošnji gostje prihajajo iz Avstrije, Francije, Hrvaške, Združenih držav Amerike, Poljske, Rusije, Mehike, Peruja in Kube, s tem pa je festival Carniola tudi največji in najbolj kakovosten multikulturni festival, ki poteka na Gorenjskem. Ob zagotavljanju zabave je njegov namen oživiti tudi staro mestno jedro, za katerega se zdi, da počasi izumira, ter poskrbeti za lokalni kulturni razvoj in promocijo.

Od Obutega mačka do Nabucca
Na različnih prizoriščih, ki imajo zaradi svoje zgodovinske vloge v Kranju poseben čar, bodo tako lahko obiskovalci med drugim prisluhnili Zoranu Predinu, Arsenu Dediću, Klapi Crikvenica, skupinam Cubismo in Conjunto Artistico Maraguan, simfoničnemu orkestru Slovenske filharmonije. V Kranj med drugim prihajajo Bomango, All Capone Štrajh Trio, Čompe, The New York Connection, Trio Gadje, Nezza, Pink Freud, Tonč Feinig. Ogledati si bo mogoče Obutega mačka, predstavo Funny money in Hotel Babilon, na Glavnem trgu pa se bodo odvijale različne delavnice za otroke in ulične predstave. Na mestnih ulicah se bodo tako letos spet ustavili umetniki, ki bodo sodelovali na festivalu Ana Desetnica.