Avtorji zgodb bodo razglašeni v petek, 25. avgusta, na Radijskih nočeh v Stari Ljubljani. Foto: arhiv programa ARS
Avtorji zgodb bodo razglašeni v petek, 25. avgusta, na Radijskih nočeh v Stari Ljubljani. Foto: arhiv programa ARS

Letošnji razpis končujejo brez prve nagrade, podelili pa so dve enakovredni drugi nagradi, in sicer avtorjema zgodb V zraku (šifra cepelin UKV) in Periferno (šifra Periferno). Tretjo nagrado prejme avtor zgodbe z naslovom Filomena (šifra Kolesarski izlet). Strokovna komisija je za odkup predlagala zgodbe Cici Mici in ruska ruleta (šifra Hojladrija drom), Tujec (brez šifre), Žoga (šifra Žoga-6281), Kurbin sin (šifra Bacca2017) in Ob reki (brez šifre).

Na razpis je prispelo 277 zgodb, ki so ustrezale razpisanim pogojem, o najboljših med njimi pa so presojali Vida Curk, Leonora Flis in Zoran Knežević.

Na Radijskih nočeh v Stari Ljubljani in v Literarnem nokturnu
Uredništvo prosi avtorje nagrajenih in odkupljenih zgodb, da svoje avtorstvo čim prej, najpozneje do sobote, 19. avgusta 2017, potrdijo s petim izvodom zgodbe, temu pa priložijo svoje podatke in elektronski naslov. Avtorji zgodb bodo razglašeni v petek, 25. avgusta, na Radijskih nočeh v Stari Ljubljani, drugonagrajeni zgodbi pa bosta prebrala dramska igralca.

Vsem izbranim zgodbam bo mogoče prisluhniti v jesenskih mesecih v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija. Lani je prvo nagrado prejela Mirjam Furlan Lapanja za zgodbo Avtobus.