Crella de Vil je na 39. mestu seznama najbolj fascinantnih junakov in zlikovcev, ki ga je sestavil Ameriški filmski inštitut. Foto:
Crella de Vil je na 39. mestu seznama najbolj fascinantnih junakov in zlikovcev, ki ga je sestavil Ameriški filmski inštitut. Foto:

Za zdaj še ni znano, ali zlobna protagonistka, ki jo je Glenn Close igrala tako v filmu leta 1996 kot tudi v (kritiško popljuvanem) nadaljevanju 102 Dalmatians, tokrat pikasta krzna Perdite, Ponga in njunega velikega legla le uspe predelati v krznen pašč. Najverjetneje ne.

Glenn Close pri filmu Cruella sodeluje kot producentka; za veliko platno bo roman iz leta 1956 na novo priredila Aline Brosh McKenna, poroča The Hollywood Reporter. (McKenna se je sicer proslavila že s scenaristično adaptacijo romana Hudičevka v Pradi, obenem pa so jo pri Disneyju najeli tudi za pisanje scenarija za Cinderello, igrano adaptacijo Pepelke, ki jo bo režiral Kenneth Branagh.

Zlobnice pridejo do besede
Pri Disneyju bodo seveda držali pesti, da se film odreže sorazmerno enako dobro kot tisti iz leta 1996: 101 dalmatinec je bil takrat šesti najdonosnejši film leta v svetovnem merilu. Sicer pa se je studio trenutno vrgel v igrane adaptacije in spin-offe svoje animirane zakladnice: potem ko je leta 2010 igrana Alica v Čudežni deželi zaslužila več kot milijardo dolarjev, so zdaj prižgali še zeleno luč za novi interpretaciji Pepelke in Trnuljčice; v slednji bo v ospredju zlobna kraljica Maleficent (Angelina Jolie).