Foto:
Foto:
Pozabi Saro
Pozabi Saro: glasbenik Peter Bretter (Jason Segel) na Havajih, kamor se zateče po bolečem razpadu zveze, naleti ravno na svoje nekdanje dekle Saro (Kristen Bell) in njenega novega fanta, odštekanega britanskega rockerja Aldousa Snowa (Russell Brand). Ne le, da sta na istem otoku, celo v istem hotelu sta nastanjena ... Foto: Kolosej

Bilo bi zelo prikladno, če bi bil gej. Že zaradi vsega urejanja, zagledanosti vase in podobnega. Ampak sem divje heteroseksualen. Tradicionalno, nekomplicirano heteroseksualen .... Ljudje me vedno sprašujejo: si gej? To se pogosto dogaja. A to pač nisem jaz. Ženske so mi zelo všeč. Moški me spolno odbijajo.

Russell Brand o ugibanjih glede njegove spolne usmerjenosti

Brand v svojem prvem hollywoodskem filmu Pozabi Saro upodablja s seksom obsedenega rockzvezdnika - vloga mu je tudi (ravno?) zaradi razvpite pohotnosti pisana na kožo, ugotavljajo pri BBC-ju. Do pred kratkim je bil moški v pajkicah z razmršenimi lasmi in črno obrobljenimi očmi (svoj slog opisuje kot "sadomazohistični Willy Wonka") v ZDA še popolnoma neznan, zdaj pa hitro posega po zvezdniškem statusu, v Los Angelesu nastopa kot stand-up komik in gostuje v pogovornih oddajah ...

V sončno Kalifornijo se je iz deževnega Londona 32-letni Brand preselil pred nekaj meseci. "Ljudje pridejo sem zaradi življenjskega sloga," pravi, "seveda je malce bežno in neumno, a saj je življenje nasploh tudi tako. Prav prijetno je - tu so lepe gore, lepo vreme, ljudje so zelo čedni."

Medtem ko omenjeni film ustvarjalcev 40-letnega devičnika in Napumpane še osvaja kinematografe, v slovenske prihaja v četrtek (24. aprila), Brand že snema novega - Bedtime Stories -, v katerem se bo pojavil ob boku uveljavljenih hollywoodskih zvezdnikov, kot sta Adam Sandler in Courteney Cox.

"Najslavnejši človek v Angliji"
Pozabi Saro, komedija o glasbeniku, ki se poskuša pobrati na noge, potem ko ga pusti punca in ga zamenja za divjega rockzvezdnika v podobi Branda, je naletel na dober odziv ameriških kritikov. Pa tudi Brandov nastop v vlogi arogantnega Aldousa Snowa. Režiser Nicholas Stoller o njem pravi, da je "fantastičen", in v šali dodaja, da se zdaj pretvarja, da ga je odkril on, čeprav je Brand pravzaprav "najslavnejši človek v Angliji".

Brand pa se zaveda, da je uspeh relativen in minljiv. "Naletel sem na različne odzive - na primer, brezbrižnost. Je pa tudi zanimanje, spodbuda, navdušenje. Poklicno je izjemno dobro." Zavrača pa zamisel, da ima v načrtu "sesuti" Ameriko. Z nasmeškom v svojem slogu pravi: "Nočem je sesuti, kdo jo bo pa spet sestavil?"

Russell naj bi ostal v Los Angelesu do konca junija, a kljub temu ohranja tesne vezi z Združenim kraljestvom. Svojo tedensko oddajo na BBC-jevem Radiu 2 zdaj vodi kar iz losangeleškega studia. "Izjemno je, ker smo imeli krasne goste: Morrisseyja, Nola Gallagherja in Setha Rogena (zvezdnika komedije Napumpana, op. p.). Vznemirljivo je, saj imamo dostop do teh ljudi." Pa še zanimivost: Brand je velik oboževalec skupine The Smiths in Morrisseyja, ima tudi mačka, ki nosi takšno ime.

V priloženem videoposnetku si oglejte odlomek iz enega Brandovih nastopov, v katerem si je privoščil britanski tabloid Sun.
Kljub slavi ostaja "navaden smrtnik"
Veliko te dostopnosti izhaja iz Brandove magnetične privlačnosti, ki jo hedonistični komedijant z veseljem izrablja. A ne želi, da bi ga nenadno zvezdništvo zaslepilo: "Malce me je zaneslo, a zavedam se, da je brez pomena in bo minilo. Kljub temu se bom nekega dni zbudil, vdihnil, izdihnil in nato umrl. Če se tega zavedaš, je pa lahko precej zabavno."

A. K.

Bilo bi zelo prikladno, če bi bil gej. Že zaradi vsega urejanja, zagledanosti vase in podobnega. Ampak sem divje heteroseksualen. Tradicionalno, nekomplicirano heteroseksualen .... Ljudje me vedno sprašujejo: si gej? To se pogosto dogaja. A to pač nisem jaz. Ženske so mi zelo všeč. Moški me spolno odbijajo.

Russell Brand o ugibanjih glede njegove spolne usmerjenosti