Pričujoči film je prva ekranizacija zgodbe o Titaniku, ki je bila v celoti posneta v digitalnem formatu. Foto:
Pričujoči film je prva ekranizacija zgodbe o Titaniku, ki je bila v celoti posneta v digitalnem formatu. Foto:
v seriji, ki je razdeljena na 4 poddele, se pojavi več kot 89 različnih likov. Šele v zadnjem, četrtem delu se izkaže, komu je usojeno, da bo pomorsko tragedijo preživel.

Televizijsko dramo v dveh delih (vsak traja 90 minut, ogledate pa si ju lahko na prvem programu TV Slovenija 1. in 2. maja ob 20.00) je britanska produkcijska hiša ITV Global Entertainment posnela na podlagi pričevanj, zapisov in zgodovinskih izsledkov o prvi in poslednji plovbi "nepotopljive ladje".

Scenarij zanjo je prispeval znameniti pisatelj in scenarist Julian Fellowes (oskarja je dobil za scenarij filma Gosford Park, sicer pa je tudi producent trenutno silno priljubljene serije Downton Abbey), ki je med seboj prepletel intimne zgodbe potnikov na tragičnem Titaniku in jih povezal v akcijsko zagonetni pripovedni klobčič … V projektu z večmilijonskim proračunom, ki ga je režiral Jon Jones, nastopijo Peter McDonald, Ruth Bradley, Georgia McCutcheon, Steven Waddington, Antonio Magro, Glen Blackhall, Michele Moran, Perdita Weeks, Linus Roache, Tim Downie in drugi.

Titanik ni le (izmišljena) zgodba Jacka in Rose
Prvi del serije razkriva značaje potnikov iz vseh družbenih razredov in tako gledalcem predoči cel spekter družbene ureditve v letu 1912, torej sistem, ki je počasi drsel v prvo svetovno vojno.

V ospredju je Hugh, grof iz Mantona, ki mu je svojo hčerko, ki je sodelovala pri demonstracijah sufražetk, nekako uspelo rešiti izza zapahov in ji priskrbeti mesto med potniki na plovbi proti New Yorku. Na vlaku za Southampton, kjer se bodo vkrcali, Mantonovi spoznajo Batleyeve. John Batley je pravnik v odvetniški družbi Hugha Mantona, njegova žena in grofica Manton pa sta si že na prvi pogled antipatični …

Medtem priprave za vkrcanje na Titanik potekajo s polno paro, in preselimo se k "nižjim" razredom, denimo ladijskemu inženirju Jimu Maloneyu, ki mu uspe v podpalubje pretihotapiti tudi svojo ženo in otroka, ter Italijanu Paolu, ki si prizadeva najti službo pri služinčadi. Seveda ni težko uganiti, da ne mine dolgo, preden se začnejo navezovanja "družbeno neprimernih" stikov in se vnamejo tudi prva srca.