Prizora se je udeležila tudi Jacqueline Kennedy z otrokoma. Foto: EPA
Prizora se je udeležila tudi Jacqueline Kennedy z otrokoma. Foto: EPA
Sharon Stone
Stonova je v filmu zaigrala v vlogi kozmetičarke. Foto: EPA

Filmska hiša je tako kupila vse pravice do filma, ki se osredotoča na dogodke okoli atentata na predsedniškega kandidata Roberta F. Kennedyja leta 1968. Estevez je tokrat poskrbel za režijo in scenarij, v filmu pa je tudi nastopil. Film, ki je trenutno v končni fazi, premiero pa naj bi doživel jeseni, se osredotoča na to, kako je atentat vplival na življenja ljudi, ki so v tem času bivali v hotelu The Ambassador v Los Angelesu. Režiser pojasnjuje, da mu je hotel služil kot nekakšen mikroprostor, ki odseva to, kar se je v tistem času dogajalo po vsem svetu, vključno z rasno napetostjo in socialnimi prevrati.

Od Anthonyja Hopkinsa do Sharon Stone
V vlogi upokojenega, a še vedno povsod navzočega vratarja se predstavlja Anthony Hopkins, v filmu pa je mogoče videti tudi Lindsay Lohan in Elijaha Wooda. Ta sta upodobila par, ki se odloči poročiti zato, da bi se Elijah izognil vpoklicu v služenje vojske v vietnamski vojni. Za organizacijo poroke skrbita njegov brat, ki je vietnamski vojni veteran, in Lohanin fant (Kip Pardue). Poleg Esteveza, ki se zapleta z Demi Moore, nastopa v filmu še Sharon Stone, in sicer kot kozmetičarka, poročena z upravnikom hotela (William H. Macy). V vlogi glavnega kuharja se je preizkusil Laurence Fishburne, med hotelskim osebjem pa je mogoče zaslediti še igralce Freddyja Rodrigueza, Heather Graham, Joyja Bryanta in Christiana Slaterja.

Bogat zakonski par, ki v času dogodkov biva v hotelu, sta upodobila Helen Hunt in Estevezov oče Martin Sheen. V vlogi enega od pomočnikov v Kenndyjevi kampanji nastopa Joshua Jackson, igralsko ekipo pa zaokrožuje Harry Belafonte, ki nastopa vlogi prijatelja upokojenega vratarja.