Lindsay Lohan se očitno trudi prebiti še v kakšne druge novice kot tabloidne. Letos jo bomo videli v politični drami Bobby, kmalu pa tudi v filmu o Dylanu Thomasu. Foto: EPA
Lindsay Lohan se očitno trudi prebiti še v kakšne druge novice kot tabloidne. Letos jo bomo videli v politični drami Bobby, kmalu pa tudi v filmu o Dylanu Thomasu. Foto: EPA
Keira Knightley
Nas morda celo čaka filmski poljub mladih igralk? Foto: EPA
Dylan Thomas

Ne, Lindsay ni v blaženem stanju, v materinsko vlogo se bo vživela za film The Best Time of Our Lives, biografsko zgodbo o življenju valižanskega pesnika Dylana Thomasa. V ospredju bo dramatična epizoda iz pesnikovega življenja: Thomasova prijateljica iz otroštva Vera Phillips (igrala jo bo Keira Knightley) in njen kasnejši mož William Killick sta nekoč na umetnikovo hišo z avtomatskimi puškami spustila pravi rafal. Vsi vpleteni so imeli takrat le malo več kot dvajset let, družina Thomas pa se je kmalu po incidentu odselila iz Walesa.

Ljubezenski zaplet med Lindsay in Keiro?
"To bo čudovit film, ki se odvija med drugo svetovno vojno," je na tiskovni konferenci razložila Lohanova. "In jaz rodim otroka!" Sicer pa je Lindsay najbolj navdušena nad tem, da bo lahko nastopila z vrstnico Keiro; med njunima likoma je menda prav posebna vez. "Sicer je (v filmu, op. n.) starejša od mene, a ima nekakšno skrivnostno razmerje z mojim ljubimcem. Vse skupaj pa ima tudi lezbičen podton," najbolj sočne podrobnosti razkriva Lohanova. Zanimivo je, da je scenarij napisala Sharman Macdonald, mati Keire Knightley. Režijo so zaupali Johnu Mayburyju.

Boemsko življenje velikega pesnika in velikega pivca
Dylan Thomas je še za življenja veljal za enega najbolj slovitih pesnikov 20. stoletja; današnjim bralcem je morda najbližje pesem Do not go gentle into that good night. Od leta 2004 dalje podeljujejo tudi literarno nagrado z njegovim imenom.

Pesnik je bil zelo ponosen na svoje pivske sposobnosti. Neka anekdota priča, da se je leta 1953 vrnil v newyorški hotel Chelsea, kjer je bil nastanjen, in v veži glasno objavil: "Pravkar sem spil 18 čistih viskijev. Mislim, da je to rekord." Šest dni kasneje je umrl, uradno zaradi pljučnice, neuradno pa zato, ker so ga izdala jetra. Njegove zadnje besede naj bi bile: "39 let, in to je vse, kar sem storil."