Darth Vader je pred dnevi vodil povorko na paradi privržencev Vojne zvezd v Alicanteju v Španiji. Foto: EPA
Darth Vader je pred dnevi vodil povorko na paradi privržencev Vojne zvezd v Alicanteju v Španiji. Foto: EPA

Kot poroča BBC, sta doslej neznana igralca premagala 3.700 kandidatov na avdicijah v 11 mestih po Veliki Britaniji in ZDA.

To ne bo prvič, da bodo glavne junake v kultni znanstvenofantastični seriji upodobili neznani obrazi: v prvi epizodi Vojne zvezd iz leta 1977 je vlogo Luka Skywalkerja odigral takrat še neznani Mark Hamill.

Tradiciji odkrivanja in vzgajanja mladih talentov bodo ostali zvesti tudi pri izboru igralcev za prihajajoči sedmi del, je za BBC povedala producentka Kathleen Kennedy. Sedmo nadaljevanje Vojne zvezd bo na velika platna predvidoma prišlo decembra prihodnje leto.

30 let po Jedijevi vrnitvi
V tej epizodi bodo nastopili tudi Luke, Leia in Han, junaki izvirne trilogije Georgea Lucasa. Dogajanje je upoštevajoč starost glavnih igralcev - že omenjenega Hamilla, Carrie Fisher in Harrisona Forda - postavljeno 30 let po šesti epizodi, Jedijeva vrnitev.

Film bo režiral J. J. Abrams, ki je poleg Lawrencea Kasdana tudi soavtor scenarija. Glasbeno podlago za sedmi del fantazijskega epa bo napisal John Williams.

Uveljavljenih filmskih obrazov na platnu poleg omenjene velike trojice res ne bo manjkalo: del zasedbe težko pričakovanega projekta so tudi aktualna oskarjevka Lupita Nyong'o in Gwendoline Christie iz Igre prestolov, omeniti velja še Adama Driverja (Punce), Oscarja Isaaca (Llewyn Davis) in veterana Maxa von Sydowa.