Heath Ledger bo mešal štrene Christopherju Balu. Foto: EPA
Heath Ledger bo mešal štrene Christopherju Balu. Foto: EPA
Jack Nicholson
Heath Ledger se mora sprijazniti z dejstvom, da bodo njegovo interpretacijo vloge Jokerja ljubitelji filmov o Batmanu in oboževalci Jacka Nicholsona zagotovo primerjali z likom iz filma iz leta 1989.

Gre za vlogo Batmanovega sovražnika Jokerja, ki ga bo Ledger upodobil v šestem filmu o znamenitem stripovskem junaku. Delovni naslov filma je The Dark Knight (Temni vitez), njegovo nastajanje pa bo vodil mož, ki se je podpisal že pod lani predstavljeno produkcijo Batman Begins. To je režiser Christopher Nolan.

Uigrana dvojica dveh Christianov
Nolan pa ni edini, ki ostaja zvest Batmanu. Tudi Christian Bale, ki se je lani prvič "prelevil" v Batmana, bo ponovil svojo vlogo in ponovno reševal mesto Gotham City. Christian Bale in Christopher Nolan bosta skupen projekt predstavila že pred premiero novega Batmana. Za to jesen je predviden prihod Disneyjevega filma The Prestige (Prestiž), za katerega je Christopher Nolan napisal tudi scenarij in v katerem Christian Bale in Hugh Jackman igrata rivalska čarovnika, ki se skušata vsak na svoj način prikopati do skrivnosti.

Kdo sovraži Batmana?
Če se še za trenutek vrnemo k Jokerju, moramo omeniti, da mož, čigar filmsko podobo je definiral Jack Nicholson, ni bil edini Batmanov sovražnik. V filmu Batman & Robin iz leta 1997 se je Batman (George Clooney) spopadal z zloveščim doktorjem Friesom oziroma gospodom Freezom (Arnold Schwarzenegger), leta 1992 je v filmu Batman Returns Batmanu (Michael Keaton) načrte skušal prekrižati Penguin oziroma Oswald Cobblepot (Danny De Vito). Ko je Batmana leta 1995 odigral Val Kilmer, se je pogumni in pravični princ teme spopadal z likom Two-Face oziroma Harveyjem Dentom.