Bo Sophie Okonedo ponovno postregla z odlično igro, kakršna ji je prinesla nominacijo za oskarja? Foto: EPA
Bo Sophie Okonedo ponovno postregla z odlično igro, kakršna ji je prinesla nominacijo za oskarja? Foto: EPA
Mos Def
Življenje Mosa Defa je razcepljeno med glasbo in film.

Prvi celovečerni film režiserke Tanye Hamilton se bo "vrtel" okoli ljubezenskih težav nekdanjih pripadnikov Črnih panterjev. Nekdanja borca za enakopravnost temnopoltih Američanov bosta odigrala raper Mos Def in Sophie Okondo, ki ji je vloga v filmu Hotel Ruanda prinesla nominacijo za najboljšo igralko v stranski vlogi.

Rasa naj ostane za zaveso
Hamiltonova želi s filmom raziskati življenje ljudi, ki se želijo "zliti" z množico običajnih ljudi, a jim to vedno znova prepreči nenavadna osebna zgodovina. Režiserka bo tako poskušala iz filma popolnoma izločiti vprašanje rase v sodobni ameriški družbi in se osredotožiti zgolj na odnos med osrednjima likoma.

Tanya Hamilton ni nepopisan list
Ekipa Tanye Hamilton naj bi kamere zagnala junija. Čeprav bo Hamiltonova tokrat prvič stala na čelu nastajanja celovečernega filma, pa se njeni sodelavci verjetno ne bojijo, da bi se snemanje lahko sprevrglo v katastrofo. Ime Tanya hamilton je namreč med poznavalci filmske umetnosti dobro znano. Režiserka je med drugim leta 1996 s filmom The Killers (Ubijalci) leta 1996 prejela berlinskega medveda za kratki film, produkcija pa ji je prinesla tudi priznanje Directors' Guild of America Women's Award (nagrado za najboljši ženski filmski prispevek zveze ameriških režiserjev).