Katarina Čas naj bi igrala lik po imenu Carolyn. Foto: Luka Kaše
Katarina Čas naj bi igrala lik po imenu Carolyn. Foto: Luka Kaše
Katarina čas v Policistu
V Policistu ob irski legendi Brendanu Gleesonu. Foto: MMC RTV SLO
Martin Scorsese
Sprva se je govorilo, da bo filmsko priredbo knjige režiral Ridley Scott, pozneje pa ga je zamenjal Martin Scorsese in za glavnega igralca še enkrat izbral Leonarda DiCapria. Foto: EPA

Igralka, ki ji sodelovanje s svetovno priznanimi režiserji ni tuje, bo tako zaigrala ob zvezdnikih, kot so Leonardo DiCaprio, Jean Dujardin in Jonah Hill.
Igralka, ki se je tuji ljubitelji filmov lahko spomnijo iz irskega filma Policist režiserja Johna M. McDonagha, kjer je bila ob igralcih Donu Cheadlu in Brendanu Gleesonu najvidnejši ženski lik, je vlogo dobila na avdiciji, kamor jo je poslal njen agent. Igrala bo lik po imenu Carolyn.


O vzponu in padcu borznega posrednika
Scorsese, ki je v igralsko zasedbo tokrat po poročanju povabil še Roba Reinerja, Kyla Chandlerja, Jona Favreauja in Matthewa McConaugheyja snema kriminalno dramo o naglem vzponu in nečastnem kolapsu investicijskega bankirja. Film temelji na spominih Jordana Belforta, ki jih je v scenarij priredil Terence Winter, ime, ki stoji za HBO-jevo televizijsko nanizanko Boardwalk Empire in kultno mafijsko družino Sopranovi.
Oddajo Umetni raj, v kateri so slovenski igralci - med njimi tudi Katarina Čas - spregovorili o svojih igralskih izkušnjah na tujem, si oglejte tukaj.

Gre torej za resnično zgodbo borznega posrednika Delforta (igral ga bo Leonardo DiCaprio), ki je zaradi manipuliranja na borznem trgu preživel v zaporu 22 mesecev. Možakar, ki se je v osemdesetih letih na Wall Streetu počutil kot riba v vodi. Naglo je obogatel, živel ekstravagantno življenje, a končal v alkoholizmu in odvisnosti od mamil. Če se je Katarina ekipi priključila šele konec julija, je sodelovanje glavnega zvezdnika DiCapria, rednega protagonista Scorsesejevih filmov, znano že od februarja.
DiCaprio in Scorsese - petič
Po Tolpah New Yorka, Letalcu, Dvojni igri in Zloveščem otoku bo to peto sodelovanje igralca in režiserja, vendar s tem DiCaprio še vedno ni Scorsesejev največji ljubljenec, vsaj če sodimo po številu skupnih filmov. Največ - kar osem - jih je pred tem posnel z Robertom De Nirom.