Michelle Williams se je prejšnji teden udeležila galapremiere svojega aktualnega projekta Manchester By the Sea v okviru londonskega filmskega festivala. Foto: Reuters
Michelle Williams se je prejšnji teden udeležila galapremiere svojega aktualnega projekta Manchester By the Sea v okviru londonskega filmskega festivala. Foto: Reuters

Projekt, naslovljen preprosto Janis, bo temeljil na knjigi pevkine sestre Laure Joplin z naslovom Love, Janis (Z ljubeznijo, Janis), v katerem so zbrana Janisina pisma iz različnih obdobij njenega življenja: od časa odraščanja v Teksasu, ko so se že kazali obrisi uporništva proti nepravicam, rasizmu in dvoličnosti v družbi, prek prvih kavarniških nastopi do Woodstocka, ko se je že na vrhuncu zvezdništva bojevala s svojimi demoni in se utapljala v alkoholu in mamilih.

Ta so bila na koncu tudi njena poguba: Janis Joplin, izvajalka uspešnic, kot so Piece of My Heart, Me and Bobby McGee, Get It While You Can, Move Over in Cry Baby, je umrla leta 1970, stara komaj 27 let, njen četrti album Pearl je izšel posmrtno.

Michelle Williams se te dni veliko ukvarja z glasbeno tematiko: poleg predlanskega debija na Broadwayu v muzikalu Kabaret ima tudi vlogo v filmu The Greatest Showman o "cirkuškem kralju" P. T.-ju Barnumu s Hughom Jackmanon. Šušlja se tudi, da bi v prihajajoči sezoni nagrad utegnila dobiti vsaj nominacijo za stransko vlogo v drami Manchester By the Sea, v katerem je zaigrala ob Caseyju Afflecku.

Love, Janis, ni edini film o rockovski ikoni, prvem bluzovskemu glasu 60. let, ki je trenutno v produkciji: projekt Get It While You Can, ki ga režira Jean-Marc Vallée, se osredotoča na en sam dan v njenem življenju, glavno vlogo naj bi prevzela Amy Adams, a je snemanje za zdaj ustavljeno zaradi tožbe proti enemu od scenaristov.