V nagradni igri vas sporašujemo po imenu igralca na fotografiji, ki v trilogiji upodablja kosmatega junaka Bilba Bisagina. Foto:
V nagradni igri vas sporašujemo po imenu igralca na fotografiji, ki v trilogiji upodablja kosmatega junaka Bilba Bisagina. Foto:
Hobit
Nova filmska dogodivščina sledi popotovanju naslovnega junaka Bilba Bisagina, ki se v družbi trinajstih škratov pod poveljstvom legendarnega vojskovodje Thorina Hrastoščita, poda na pot prek nevarnih ozemelj, polnih goblinov in orkov, smrtonosnih vargov in čarovnikov ter jih vodi v Divjino.

Za posebno VIP-projekcijo filma, ki bo 13. decembra ob 19.30 na vseh lokacijah kinodvoran Planeta Tuš, vam bomo podarili štiri pare vstopnic. Na naslov MMC-kultura@rtvslo.si ali prek spletne povezave nam pošljite odgovor na spodnje nagradno vprašanje in svoje podatke (ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko in lokacijo, kjer bi si želeli film ogledati - Kranj, Celje, Maribor, Novo mesto ali Koper).
Nagradno vprašanje: Kateri igralec je v novi filmski trilogiji upodobil hobita iz naslova?

Za vstopnice so bili izžrebani Demir Adrović, Vera Brišnik, Luka Kavčič in Tomaž Ostervuh. Čestitamo!

Zgodba 60 let pred Gospodarjem prstanov
Prav poseben dogodek ob slovenski premieri Hobita pripravljajo v Kranju, kjer bo nastopilo Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad, ki že od svojega nastanka leta 1998 združuje ljubitelje del J. R. R. Tolkiena in druge fantazijske ter znanstvenofantastične literature. Duh Tolkienovega Srednjega sveta vpletajo v vse stvari, s katerimi se ukvarjajo; mednje spadajo gledališke uprizoritve, snemanje krajših filmov, proza, umetniški natečaj in ustvarjalne delavnice. Na dan premiere bodo vstopnice za ogled filma tudi v redni prodaji.
Trilogijo o hobitu pod Jacksonovo režijsko taktirko z najbolj sodobno opremo v 3D-tehniki z 48 sličicami na sekundo snemajo v Jacksonovih studiih v Wellingtonu in po vsej Novi Zelandiji. Trije filmi v nadaljevanjih pripovedujejo zgodbo iz Srednjega sveta šestdeset let pred dogajanjem v Gospodarju prstanov, ki ga je Jackson s svojim moštvom na platnu ovekovečil v nadvse uspešni trilogiji - in s tretjim filmom, Kraljeva vrnitev, požel enajst oskarjev.
Hobit: Nepričakovano potovanje v kinematografe pride 14. decembra 2012, drugo nadaljevanje, Hobit: Smaugova pušča, 13. decembra 2013, tretje in zaključno, Hobit: Tja in spet nazaj pa 18. julija 2014.