Film z
Film z "Zacom Efronom kot DJ-jem" nima ravno veliko prijateljev, pa naj naslov trdi, kar hoče. Foto: Cineplexx
Veliko presenečenje letošnjega poletja je bila glasbena drama Straight Outta Compton o začetkih raperskega kolektiva NWA.

Veliko bolj kislo se nasmihajo pri Warnerju: če so leto začeli še zmagovito, pa se je njihova sreča v zadnjih mesecih strmo obrnila proti katastrofi. Najprej sta se pri gledalcih odlično odrezala novi Pobesneli Max in film katastrofe San Andreas, njihova poletna aduta - vohunska drama Mož iz agencije U.N.C.L.E. in komedija Nore počitnice: nova generacija (Vacation) - pa se doslej nista izkazala ravno za bajna zaslužkarja.

Vajeti pa so studiu Warner resnično ušle iz rok šele z najnovejšo premiero We Are Your Friends (film kot Ker smo prijatelji k nam prihaja 8. oktobra). Drama, v kateri imata glavni vlogi postavna Zac Efron in Emily Ratajkowski, je v ZDA s premiero zaslužila pičlega 1,8 milijona dolarjev, kar je najslabši izkupiček v zgodovini za velik studijski film, ki so ga hkrati poslali v več kot 2000 kinematografov, kot ugotavlja The Hollywood Reporter. (Za primerjavo: Jurski svet je v prvem koncu tedna zaslužil 208,8 milijona dolarjev, kar je približno 116-krat več.)

V drami Ker smo prijatelji si Cole Carter (Efron) skupaj s prijatelji in simpatijo Sophie (Emily Ratajkowski) prizadeva najti svoje mesto v množici kalifornijskih DJ-jev, obenem pa še išče svoj osebni glasbeni slog, ki bi ga izstrelil med zvezde. Morda je h kilavi gledanosti filma pripomoglo tudi to, da so Američani letos že lahko videli en film o vzponu pionirskega DJ-ja, Eden, ki je bil kritiško tudi precej bolj hvaljen.

Rešitelja Depp in De Niro?
Vseeno pa vse še ni izgubljeno: pri Warnerju bodo skušali jeseni trend obrniti z dvema velikima projektoma, Črno mašo (Black Mass), gangstersko dramo z Johnnyjem Deppom v glavni vlogi, ter s komedijo Pripravnik (The Intern), v kateri se vrača Robert de Niro.