William Shatner je del legende z imenom Zvezdne steze že od leta 1966. Foto: EPA
William Shatner je del legende z imenom Zvezdne steze že od leta 1966. Foto: EPA
Vesoljska ladja Enterprise
Vesoljska ladja Enterprise bo kmalu spet poletela.

Shatner je namreč pristopil k projektu oblikovanja računalniške igrice, ki naj bi po svetu znova vzbudila zanimanje za legendarno serijo filmov in televizijsko serijo Zvezdne steze. Tako bo tudi igrici Star Trek: Legacy prepoznavni znak kapitana Kirka. Enako odločitev kot William Shatner sta sklenila tudi igralca Patrick Stewart in Kate Mulgrew, ki sta bila prav tako del ekipe televizijske serije in ki bosta prav tako posodila glas računalniški uresničitvi njunih likov.

Stopnjevanje napetosti pred letom 2008
A računalniška igrica ni edini in morda zadnji proizvod blagovne znamke Zvezdne steze. Do leta 2008 naj bi posneli nov film, ki bo skušal tradicijo, ki se je s posneto prvo epizodo začela leta 1966, rešiti pred morebitnim utonom v pozabo. Zadnjo epizodo sezone z naslovom Star Trek: Enterprise so predvajali leta 2005, a serija je bila iz skupine najbolj priljubljenih televizijskih serij 'izgnana' že prej. Gledanost zadnje sezone je bila namreč zelo slaba. Tako zelo, da se je družba Paramount odločila serijo dokončno umakniti s sporeda.

Seveda je treba pristaviti, da besedice dokončno v industriji zabave ne gre jemati povsem resno. Prevečkrat se je namreč že zgodilo, da se je 'odpadni material' ponovno znašel na televizijskih zaslonih. Nekateri liki so preprosto tako legendarni, da skušajo producenti kljub njihovi 'uradni upokojitvi' čez nekaj let z njihovo pomočjo spet zaslužiti nekaj denarja.

To ni izraz obupa!
Sodelovanje pri nastajanju računalniške igrice bi verjetno marsikateri igralec razumel kot 'karierno ponižanje'. Shatner pač ne. Morda je k temu nekoliko pripomogel tudi njegov vnuk, ki ga ideja, da bi dedka naučil igrati videooigrice (seveda tudi igrico Star Trek) izredno navdušuje. Shatner tudi ni eden izmed tistih igralcev, ki se k računalniškim igricam in podobnim poslom zatekajo zaradi zamrtja igralske kariere. Kariera Williama Shatnerja je namreč v zadnjih letih prav bleščeča. V zadnjih letih je igralec namreč osvojil kar dve nagradi emmy.