Lik Norega klobučarja se zdi Johnnyju Deppu pisan na kožo. Foto: Kinodvor
Lik Norega klobučarja se zdi Johnnyju Deppu pisan na kožo. Foto: Kinodvor
Osamljeni jezdec
Ustvarjalcem uspešnih Piratov s Karibov se v Osamljenem jezdecu, po prodanih kartah in kritikah sodeč, ni posrečilo. Johnny Depp igra v filmu čudaškega Indijanca Tonta. Foto: Kolosej

Burotnova predelava pravljice Lewisa Carrolla je Disneyju pred tremi leti prinesla milijardo dolarjev, novo nadaljevanje pa verjetno nastaja tudi ob hollywoodski naklonjenosti predzgodbam in nadaljevanjem mladinskih literarnih klasik, kakršen je bil Mogočni Oz z Jamesom Francom, Michelle Williams, Rachel Weisz, Milo Kunis v glavnih vlogah.
V prvem delu Alice v Čudežni deželi smo sledili zgodbi, kako se 19-letna Alica (igrala jo je Mia Wasikowska) vrne v Čudežno deželo. V katero smer bo zgodbo zaneslo pod režijo Jamesa Bobina, ki ga poznamo po Muppetkih, ni znano, nič več se ne ve niti o tem, ali se bo zdaj 23-letna Wasikowska vrnila v glavni vlogi.
Čeprav je eden tistih igralcev, za katerega je Hollywood trenutno pripravljen odšteti najvišje zneske, je Deppov zadnjih filmski podvig Osamljeni jezdec, trenutno na ogled tudi v slovenskih kinematografih, pravi finančni polom, nič manj pa niso do njega prizanesljivi kritiki.

Novo sodelovanje s Koeppom
Kot rečeno, ga bomo v prihodnje lahko gledali v naslovu Mortdecai, filmski priredbi knjižne trilogije britanskega avtorja in trgovca z umetninami Kyrila Bonfigliolija. Igral bo Charlesa Mortdecaia, ljubitelja umetnosti, ki je na sledi ukradeni sliki. Ta naj bi skrivala kodo, ki omogoča dostop do zlata nacistov. Depp bo tokrat sodeloval z režiserjem Davidom Koeppom (Jurski park in Spider Man), s katerim je sodeloval že leta 2004 v Skrivnostnem oknu, ekranizaciji Kingove knjižne predloge.
Prihodnje leto se igralec vrača v domači vlogi kapitana Jacka Sparrowa v petem nadaljevanju priljubljene franšize Pirati s Karibov.