Zdaj ko je sodna bitka končana, so rokavice v večnem dvoboju Sheen - Dva moža in pol spet snete. Foto: EPA
Zdaj ko je sodna bitka končana, so rokavice v večnem dvoboju Sheen - Dva moža in pol spet snete. Foto: EPA

(Ashton) se trudi po svojih najboljših močeh. Ne mislim, da je vloga prekleta, sem pa zelo razočaran nad tem, kako ravnajo z mojo zapuščino.

Charlie Sheen
Ashton Kutcher
Medtem ko se je Charlie vsaj deloma umaknil iz javnosti, Ashton 'izvaja Sheena': potem ko so v javnost pred kratkim pricurljale govorice, da je na šesto obletnico poroke z Demi Moore ženo prevaral z 22-letnico, je Kutcher posnel nenavaden (in ne preveč koherenten) video, v katerem načenja temo 'statusa resnice v medijih'. Foto: EPA

Padli (in nato skesani) Sheen, ki se te dni menda pripravlja na vlogo v televizijski adaptaciji - kako primerno - filma Anger Management, si je vseeno vzel čas za nekaj opazk na račun serije Dva moža in pol, češ da je "zelo razočaran" nad tem, kako se serija razvija.

Strm padec gledanosti po rekordnih številkah prve epizode z Ashtonom Kutcherjem na čelu (28,7 milijona gledalcev) - na CBS-ovo žalost je bilo po vrtoglavih številkah seveda mogoče iti samo še navzdol - si Sheen razlaga takole: "Ljudje niso neumni, veste? Vsaj ne vsi."

Premalo spoštljivosti do Charliejeve zapuščine?
Zadržal se ni niti, ko je bilo treba komentirati, kako se kot njegova zamenjava obnese Kutcher v vlogi milijonarja s strtim srcem. "Trudi se po svojih najboljših močeh. Ne mislim, da je vloga prekleta, sem pa zelo razočaran nad tem, kako ravnajo z mojo zapuščino."

Premirje je bilo začasno
Po zelo javnem in nizkotnem pranju umazanega perila, ki je potekalo med Sheenom in producentom serije Chuckom Lorrejem, se je ob letošnji podelitvi emmyjev zdelo, da je bojna sekira vendarle zakopana; Sheen je namreč z odra svojim nekdanjim sodelavcem in Ashtonu zaželel vso srečo s ponovnim oživljanjem začasno prekinjene serije. "Z dna srca vam za prihajajočo sezono ne želim ničesar razen najboljšega. Skupaj smo preživeli osem čudovitih let in vem, da boste še naprej ustvarjali izvrstno serijo."

Namesto stotih "le" 25 milijonov dolarjev
Dva tedna pozneje (konec septembra) je Sheen dosegel poravnavo v svoji tožbi z Lorrejem in studiem Warner (po poročanjih nekaterih medijev je s sodišča odkorakal bogatejši za 25 milijonov dolarjev, kar je bilo sicer večinoma samo naknadno plačilo za serije, ki jih je že posnel, in samo četrtina tega, kar je zahteval).

Lobira za novo službo?
No, pri CBS-u se lahko tolažijo vsaj s tem, da je Sheen očitno silen oboževalec neke druge njihove serije - Rules of Engagement (Šola za pare). Prva epizoda nove sezone je imela ta teden solidno gledanost in Charlie je bil očitno del te statistike. "Je kdo včeraj gledal premiero sezone Šole za pare? Vesel, da je nazaj. Klobuk dol za mojega kolega Toma Hertza in celotno ekipo. Odlična serija, CBS!!" je tvital v petek. Morda pa je samo hotel zbuditi ljubosumje Dveh mož in pol?

(Ashton) se trudi po svojih najboljših močeh. Ne mislim, da je vloga prekleta, sem pa zelo razočaran nad tem, kako ravnajo z mojo zapuščino.

Charlie Sheen