Sean Flynn si je s fotografijami, za katere je tvegal lastno življenje, hitro pridobil ugled v novinarski srenji. Foto:
Sean Flynn si je s fotografijami, za katere je tvegal lastno življenje, hitro pridobil ugled v novinarski srenji. Foto:
Errol Flynn v filmu Captain Blood (Krvavi kapitan)
Na začetku je kazalo, da bo šel Sean Flynn po sledeh svojih staršev. Nastopil je v nadaljevanju filma Captain Blood (Krvavi kapitan), v katerem je nastopil njegov oče.

Leta 1941 rojeni Sean Flynn je bil edini otrok iz zakona poleg Kevina Costnerja najbolj znanega filmskega Robina Hooda in francoske igralke Lili Damita. V mladosti je tudi sam stopal po poteh staršev in se je preizkusil kot igralec. Nastopil je celo v nadaljevanju filma Captain Blood (Krvavi kapitan), to je v nadaljevanju akcijske romance, v kateri je blestel njegov oče.

Iz hollywoodskega udobja v vietnamski pekel
Nekaj morda tudi zaradi umanjkanja večjih uspehov se je Sean Flynn naveličal igranja in se sredi šestdesetih lotil novinarstva. Zelo resnega novinarstva. Leta 1966 je tako odpotoval v južni Vietnam, od koder je pošiljal fotoreportaže za časopisa Paris-Match in Time-Life ter za agencijo United Press International. Kmalu je zaslovel in si pridobil velik ugled v novinarski srenji, saj je veljal za enega tistih poročevalcev, ki v lovu za dobro zgodbo in odlično fotografijo tvegajo tudi življenje. Po Vietnamu je poročal tudi iz arabsko-izraelske vojne, leta 1970 pa se je vrnil v Indokino. Zadnjič. Kajti z misije v Kambodži se ni nikoli vrnil.

Sean Flynn je tako kljub le nekajletni karieri postal legenda fotožurnalizma, bil pa je tudi vzor mnogo drugih borcev za mir in pravičnost na svetu. Tako je o njem na primer pesem posnela tudi skupina The Clash, Flynn pa je tudi eden glavnih likov v romanu Dispatches pisatelja Michaela Herra, ki velja za enega najboljših romanov o vietnamski vojni.

Film o Seanu Flynnu bo režiral Ralph Hemecker, ki bo skupaj s Perryjem Deanom Youngom tudi napisal scenarij.