Blestel je tudi ob oskarjevcu Jamieju Foxxu v biografskem filmu Ray. Foto: Reuters
Blestel je tudi ob oskarjevcu Jamieju Foxxu v biografskem filmu Ray. Foto: Reuters

Howard bo igral Jima Rhodesa - Rhodeyja, najboljšega prijatelja Tonyja Starka, milijarderja, ki postane superjunak Iron Man in se bori proti zlu in kriminalu. Film bo režiral Jon Favreau. Snemanje naj bi začeli februarja v Los Angelesu, prihod filma na velika platna pa je predviden za 2. maj leta 2008, so sporočili iz studia Paramount Pictures.

Nominiranec za oskarja in nadarjen glasbenik
Howard si je letos prislužil nominacijo za oskarja za glavno moško vlogo v filmu Gor in dol. Igral je memphiškega zvodnika, ki sanja o tem, da bi postal uspešen raper. Igral je tudi v oskarjevskem zmagovalcu Usodna nesreča.

37-letni igralec in nadarjen glasbenik, ki je preboj doživel z izjemnim nastopom v Hollandovem opusu leta 1995, je pred kratkim posnel kriminalko The Brave One z Jodie Foster, sedaj pa snema Spring Break in Bosnia (novinarski lov na vojnega zločinca s področja nekdanje Jugoslavije) z Richardom Gerom v glavni vlogi. Pojavil se je tudi v muzikalu Idlewild, biografskem fimu raperja 50 Centa Get Rich or Die Tryin' in kriminalki Four Brothers Johna Singletona.