Foto:
Foto:
Orbach pred projekcijo Pacinovega filma Chinese Coffee na filmskem festivalu Tribeca (2003).

Jerry Orbach, ki smo ga lahko videli tudi v filmih Zadnji izhod za Brooklyn, Zločini in prekrški ter Prince of the City, je zaslovel z vlogo v kultni nanizanki Law & Order. V tej je kar 12 sezon upodabljal detektiva Briscoeja. Če bi mu zdravje dopuščalo, bi prihodnje leto zaigral tudi v končnem delu serije.

Novico o smrti 69-letnega igralca je medijem sporočil njegov menedžer, Robert Malcolm, ki je medijem še zaupal, da je igralec umrl za posledicami raka na prostati.

Zaslovel na Broadwayu
Orbach se je najprej proslavil na odrskih deskah Broadwaya - za vlogo v predstavi Promises, Promises je prejel tudi prestižno nagrado tony, bil je pa tudi član izvirne zasedbe muzikalov Chicago in 42. ulica.

Večkrat nominiran za emmyja
Law & Order je še vedno ena najbolj priljubljenih serij v ZDA, bila je tudi nominirana za več emmyjev, tako je bil tudi Orbach leta 2002 nominiran za emmyja za najboljšega igralca. Za emmyja je bil nominiran tudi za najboljšo gostujočo vlogo (Zlata dekleta), nominacijo pa je prejel tudi za najboljšega stranskega igralca (Broadway Bound).