Naveza Gore Verbinski-Johnny Depp, ki se je proslavila s Pirati s Karibov, z novim filmom ni požela takega navdušenja. Foto: EPA
Naveza Gore Verbinski-Johnny Depp, ki se je proslavila s Pirati s Karibov, z novim filmom ni požela takega navdušenja. Foto: EPA

Američane je namreč praznični konec tedna (4. julija so praznovali dan neodvisnosti) v kino daleč najbolj množično privabil drugi del animirane družinske komedije Jaz, baraba 2, medtem pa je Osamljeni jezdec na velikih platnih ostal relativno "osamljen", saj je v blagajne prinesel skoraj trikrat manj prihodkov.

Animirani film režiserja Steva Carella je namreč zaslužil 82,5 milijona dolarjev, s čimer se je uvrstil med najbolj gledane premiere v prazničnem koncu tedna 4. julija v zgodovini. Osamljeni jezdec, v katerem poleg Johnnyja Deppa med drugim igrajo tudi Armie Hammer, Tom Wilkinson in Helena Bonham Carter, pa je po slabih kritikah za Deppa zaslužil "le" 29,4 milijone dolarjev.

Disney je za produkcijo filma odštel 250 milijonov dolarjev in še dodatnih 175 milijonov dolarjev za promocijo, zato po poraznem začetku v studiu že slabe volje preračunavajo, kakšno finančno luknjo bo povzročil film, v katerem sta moči znova združila Depp in režiser Piratov s Karibor Gore Verbinski.

Kot poročajo ameriški mediji, naj bi po prvih ocenah film skupno "prislužil" 100 milijonov dolarjev izgube, po slabem prazničnem koncu tedna pa se je številka že povečala na 150 milijonov. "Zelo smo razočarani," je dejal eden od vodilnih pri Disneyju Dave Hollis. "Na papirju se je vse zdelo odlično, zato je danes vse še toliko bolj frustrirajoče."

Disney se tolaži z dobrimi prihodki od Iron Mana in Pošasti z univerze
V studiu se tolažijo, da bodo slab ogled Osamljenega jezdeca nadoknadili z izvrstno gledanostjo filmov Iron Man 3 in Pošasti z univerze. Osamljeni jezdec je sicer že drugi finančno izjemno neuspešen film Disneyja v zadnjih dveh letih: film John Carter je leta 2011 neslavno pristal med največjimi napakami studia v njegovi zgodovini, pridelal pa je škodo v vrednosti 132 milijonov dolarjev.

Film je že na ogled tudi v slovenskih kinematografih.