Po govoricah sodeč, naj bi policijsko-gangstrski triler Martinu Scorseseju prinesel težko pričakovanega oskarja za najboljšega režiserja. Foto: Reuters
Po govoricah sodeč, naj bi policijsko-gangstrski triler Martinu Scorseseju prinesel težko pričakovanega oskarja za najboljšega režiserja. Foto: Reuters
Robert De Niro
Proslavil se je z vlogo v Scorsesejevem Taksistu iz leta 1976. Za vlogo je bil nominiran za oskarja za najboljšega igralca. Foto: EPA

A v Hollywoodu je, če je na voljo dovolj denarja, mogoče (skoraj) vse, tako da ne preseneča, da scenaristi menda že pripravljajo nadaljevanje kriminalnega trilerja, ki je eden glavnih favoritov za oskarja za najboljši film in najdonosnejši film od vseh, ki jih je doslej posnel Martin Scorsese.

"Prenagljene" govorice ali projekt v nastajanju?
Scenarist Dvojne igre William Monahan naj bi že pripravljal scenarij za nadaljevanje, v katerem naj bi poleg Marka Wahlberga zaigral tudi veteran Robert De Niro. Tako Monahan kot predstavniki studia Warner Bros., distributerja Dvojne igre, načrtov o filmskem nadaljevanju niso želeli komentirati, je pa neka predstavnica studia govorice označila za "prenagljene". Tudi od Wahlberga in Scorseseja še ni glasu, predstavnik De Nira pa trdi, da ne ve za nikakršne dogovore svojega klienta, ki je sicer Scorsesejev dober prijatelj.

Prav Wahlberg je na rdeči preprogi na podelitvi zlatih globusov izdal, da obstaja možnost, da bo v nadaljevanju Dvojne igre z njim zaigral De Niro. Wahlberg si je za vlogo v Dvojni igri prislužil nominacijo za oskarja za najboljšega stranskega igralca, Scorsese pa je nominiran za najboljšega režiserja. Dvojna igra je priredba hongkonškega filma Peklenske zadeve iz leta 2002 o policistu pod krinko, ki se vtihotapi v kriminalno združbo, da bi razkrinkal izdajalca iz vrst policije, in velja za največjega favorita za najboljši film na letošnjih oskarjih.

Poleg nadaljevanja tudi o dogajanju pred Dvojno igro
A nadaljevanja ne bo, preden ga ne bo odobril veliki Scorsese, so zapisali pri Hollywood Reporterju, saj slavni režiser še nikoli ni posnel nadaljevanja katerega od svojih filmov. Je pa njegov film Barva denarja iz leta 1986 nekakšno nadaljevanje Hustlerja Roberta Rossena iz leta 1961.Tudi izvirniku Peklenske zadeve je sledil film, ki se osredinja na dogajanje pred tistim v prvem filmu, nato pa so posneli še nadaljevanje, v katerem so združili elemente zgodbe prvih dveh filmov. Po pisanju Reporterja ni izključena niti možnost filma o dogajanju pred Dvojno igro.

Dvojna igra je doslej samo v ZDA zaslužila 125,8 milijona dolarjev in ima med petimi filmi, nominiranimi za oskarja za najboljši film, daleč največji uspeh na blagajnah kinematografov.