DiCaprio je znan po svoji dejavnosti na naravovarstvenem področju, tako je leta 1998 ustanovil tudi svojo okoljevarstveno fundacijo. Foto: Reuters
DiCaprio je znan po svoji dejavnosti na naravovarstvenem področju, tako je leta 1998 ustanovil tudi svojo okoljevarstveno fundacijo. Foto: Reuters

Studio naj bi si že pridobil pravice za snemanje filma po knjigi o dogajanju v tem evropskem avtomobilskem koncernu, ki jo načrtuje novinar New York Timesa Jack Ewing. 40-letni DiCaprio naj bi s svojim podjetjem Appian Way zasedel producentsko mesto. Knjiga in film naj bi prikazovala, kako je etos več, bolje, hitreje podžgal enega najobsežnejših primerov goljufij podjetij v zgodovini, poročajo tuji mediji.

Vendar za zdaj še ni znano, kdo bo sedel na režiserski stolček, kdo bo sestavljal igralsko ekipo, niti to, kdaj naj bi se začelo snemanje.

S sporno programsko opremo, ki omogoča manipulacije izpušnih plinov na testiranjih, naj bi bilo v svetu opremljenih kar 11 milijonov dizlov. Sicer je največ volkswagnov, vendar so med njimi tudi avtomobili drugih znamk koncerna - Audi, Seat in Škoda.

Zvezdnikova zelena dejavnost
Leonardo DiCaprio se je skozi čas poleg svojega udejstvovanja kot igralec uveljavil tudi kot zavzeti naravovarstvenik in filmski producent.

Znano je, da je njegovo newyorško stanovanje zgrajeno po ekoloških načelih. Tako je opremljeno s posebnim sistemom, ki sledi premikanju sonca za kar najboljši izkoristek solarne energije, tudi materiali, iz katerega je zgrajeno, so ekološki ali izvirajo iz bližnje okolice. Nadalje je tudi večina strešnih površin pokritih z rastlinami, vodo pa reciklira.

Ameriška televizijska mreža CNBC je kot parafrazo naslova Volk z Wall Streeta, v katerem je nastopil DiCaprio v letu 2013, predlagala naslov Volk iz Wolfsburga, saj ima namreč družba Volkswagen sedež v tem nemškem mestu.