Elizabeth Taylor velja za poslednjo divo zlate dobe Hollywooda. Foto: EPA
Elizabeth Taylor velja za poslednjo divo zlate dobe Hollywooda. Foto: EPA

Tako vsaj trdi igralkin predstavnik za javnost Dick Guttman, ki pravi, da so bile govorice o zdravstvenem stanju 76-letne hollywoodske dive "dramatične, pretirane in neresnične", poroča BBC. Nadaljnjih podrobnostih o stanju dvakratne oskarjevke ni želel podati, prav tako ni razkril, v kateri bolnišnici se Taylorjeva nahaja. "Trenutno jo obdajajo družina, prijatelji in nakit," je še dodal.

V zadnjem desetletju se je Taylorjeva že večkrat spopadala z zdravstvenimi težavami. Med drugim so ji leta 1997 iz možganov odstranili nenevaren tumor, zamenjali oba kolka, poleg tega pa boleha za osteoporozo in je priklenjena na invalidski voziček.

V intervjuju za CNN je leta 2006, dve leti potem, ko je doživela srčno odpoved, zanikala govorice, da trpi za alzheimerjevo boleznijo in da so ji napovedali le še nekaj mesecev življenja z besedami: "Dajte no, ali sem videti tako, kot da bi umirala?"

Vzpon dive vijoličnih oči
Elizabeth Taylor, ki je svojo hollywoodsko kariero začela v filmih Lassie se vrača in National Velvet, velja danes za zadnjo veliko zvezdo "stare" hollywoodske generacije. Najuglednejšo ameriško filmsko nagrado je prejela dvakrat, za Butterfield 8 leta 1960 in za Kdo se boji Virginie Woolf? šest let pozneje. Leta 2000 ji je britanska kraljica podelila viteški naslov.

M. K.