Steve Jobs je filmsko upodobitev že doživel (Piratih Silicijeve doline), vendar se bo tokrat zgodba se bo osredotočala izključno na njegovo življenje, za njeno dramatičnost pa bo poskrbel Aaron Sorkin. Foto: Reuters
Steve Jobs je filmsko upodobitev že doživel (Piratih Silicijeve doline), vendar se bo tokrat zgodba se bo osredotočala izključno na njegovo življenje, za njeno dramatičnost pa bo poskrbel Aaron Sorkin. Foto: Reuters
Socialno omrežje
Pri pisanju scenarija za Socialno omrežje Aaron Sorkin ni črpal le iz knjižne predloge Bena Mezricha, ampak se poglobil tudi v sodna pričanja proti Marku Zuckerbergu. Foto: Kolosej

Scenarist, ki mu svet računalnikov, spleta in boj za pionirske podvige v njem ni tuj, saj se je v podobno študijo podal že pri pisanju scenarija za film Socialno omrežje, je »res velik film« tudi napovedal. Dobitnik oskarja za scenarij za omenjeni film o Facebooku je, kot pravi, Sonyjevo povabilo k projektu "kar najresneje pretehtal".
Trenutno scenarist prebira avtorizirano Jobsovo biografijo, ki jo je napisal Walter Isaacson in z izidom katere so po smrti 'Applovega stebra' prav tako pohiteli. Delo temelji na več kot 40 intervjujih z genijem v črnem puliju, njegovo zgodbo pa so mu pomagali osvetliti tudi Jobsovi družina, prijatelji, oboževalci, poslovni tekmeci in nekdanji sodelavci.
Slovo legenda Silicijeve doline
Zveste uporabnike Applovih izdelkov je novica o smrti karizmatičnega Steva Jobsa razžalostila oktobra, ko je v starosti 56 let izgubil bitko z rakom. Da je njegove zdravstveno stanje resno, je dal slutiti že konec avgusta, ko je odstopil z mesta glavnega izvršnega direktorja ameriškega računalniškega proizvajalca Apple, ki se je z njegovo pomočjo prelevil iz obrobnega računalniškega proizvajalca v enega vodilnih tehnoloških velikanov.
Legenda Silicijeve doline, kot mu pravijo, je zaslužen za danes priljubljene proizvode, kot so pametni mobilni telefoni iphone, tablični računalniki ipad, računalniki mac, prenosni predvajalniki ipod in spletna trgovina itunes.
Film bo torej temeljil na knjigi, ki so jo oktobra dobesedno razgrabili s polic, biografiji, ki naj bi po navedbah avtorja nastajala brez Jobsovega nadzora. Njegova želja je bila zgolj, da se njegovo življenje zapiše, da bodo njegovi otroci razumeli, zakaj ga ni bilo vedno ob njih.