Scarlett Johansson bo zaigrala v filmu o sestrah Boleyn, ki so bile tragično povezane s kraljem Henrikom VIII. Foto: EPA
Scarlett Johansson bo zaigrala v filmu o sestrah Boleyn, ki so bile tragično povezane s kraljem Henrikom VIII. Foto: EPA
Natalie Portman
Anne Boleyn, drugo ženo Henrika VIII., bo upodobila Natalie Portman.
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson je nase opozorila predvsem v filmu Izgubljeno s prevodom. Foto: Reuters

Scarlett Johansson, ki se je med drugim predstavila v drami Izgubljeno s prevodom, bo nastopila v BBC-jevem filmu, ki se bo osredotočal na zgodbo Anne Boleyn, druge žene Henrika VIII. Film The Other Boleyn Girl temelji na romanu o boju za premoč v družini Boleyn, ki poteka zlasti med Anne in njeno sestro Mary. V vlogi Anne se bo preizkusila Natalie Portman, ki je med drugim igrala v znanstvenofantastičnih filmih Vojna zvezd, Scarlett Johansson pa pripada vloga Mary.

Življenje sester Boleyn - drugič
Snemanje filma naj bi stalo 20 milijonov funtov, za režijo pa bo poprijel Justin Chadwick, režiser BBC-jeve serije Bleak House. S filmom se bo tako hiša BBC že drugič lotila knjige Philippe Gregory. Prvič so po njej posegli leta 2003, Mary pa je takrat upodobila Natasha McElhone. Zgodba se osredotoča na življenje družine Boleyn v času, ko postane že poročena hči Mary Henrikova ljubica in mu rodi dva otroka. Kmalu se kraljeva naklonjenost preusmeri v Anne, Mary pa zaprejo. Po sestrini smrti uspe Mary 'preživeti' družinsko ambicijo po doseganju čim več vpliva in moči in se ponovno poroči.

Henrikove žene
Anne Boleyn je bila druga Henrikova žena, ki mu je rodila hčer Elizabeto (Elizabeto I). Potem ko tudi drugi zakon kralju ni prinesel moškega potomca, so Anne leta 1536 obsodili na smrt zaradi veleizdaje in incesta. Takoj ko so jo obglavili, se je Henrik poročil z Jane Seymour, ki mu je rodila sina Edvarda in nekaj dni po porodu umrla. Kasneje se je poročil še trikrat - z Anne od Clevesa, Catherine Howard (obglavljena zaradi prešuštvovanja) in Catherine Parr, a mu nobena ni rodila otroka.

BBC privablja talente
Henrika VIII. naj bi upodobil avstralski igralec Eric Bana, snemanje filma pa naj bi se začelo oktobra. Film je eden od številnih projektov, ki so jih napovedali pri BBC-ju. Tako se v filmu Notes on a Scandal, ki temelji na romanu Zoe Heller, v glavnih vlogah predstavljata Cate Blanchett in Judi Dench, Naomi Watts in Vigga Mortensna pa bo mogoče videti v drami Eastern Promises. Predsednik BBC Films David Thompson je tudi sam opozoril na to, da v tem trenutku njihovi filmi privlačijo celo paleto mednarodno znanih talentov.