slice
Po vzoru Netflixa vse več televizij omogoča "prenažiranje" s serijami
Netflixov pristop k televizijskim vsebinam se je izkazal za uspešnega, 20. januar 2017 ob 19:27 "Klasične" televizijske mreže počasi priznavajo premoč novih pristopov k staremu poslu: začele so posnemati Netflixovo metodo objavljanja celotne sezone nadaljevanke naenkrat.
4
Vojna in mir – veliki roman z veliko priredbami
5
20. januar 2017 ob 14:26 Vojna in mir je roman, ki je močno zaznamoval in se vtisnil v širšo svetovno zavest, zato ni čudno, da je bil pogosto predmet takšnih in drugačnih priredb; od filmskih, gledaliških do opernih.
Poslovil se je igralec Miguel Ferrer, zvezdnik serije Preiskovalci na delu: Los Angeles
11
20. januar 2017 ob 09:57 Pri 61 letih je umrl Miguel Ferrer, znan po svojih vlogah v televizijskih serijah Preiskovalci na delu: Los Angeles in Nepremagljiva Jordan ter v filmih RoboCop in Iron Man 3. Tudi Ferrerjevi starši ...
Splavitev filmskega festivala v Trstu, na krovu tudi več slovenskih stvaritev
20. januar 2017 ob 11:12 Začenja se filmski festival v Trstu, na katerem bo na ogled tudi več slovenskih filmov, med drugim Nočno življenje Damjana Kozoleta, Srečno, Orlo! Sare Kern, Houston, imamo problem!
"Tega ne moremo dopustiti." Protest, ker bo Polanski predsedoval podelitvi cezarjev.
17
19. januar 2017 ob 20:25 Francosko feministično združenje Drznite si feminizem (Osez le feminisme) je pozvalo k bojkotu letošnje podelitve cezarjev, ker so predsedovanje letošnjega dogodka zaupali režiserju Romanu Polanskemu.
Sprejeta pobuda za sklenitev spremenjene konvencije o filmski koprodukciji Vladni odbor za državno ureditev in javne zadeve je sprejel pobudo za sklenitev spremenjene Evropske konvencije o filmski koprodukciji, ki med drugim določa pogoje za pridobitev koprodukcijskega ...
90 let Maka Sajka, legende dokumentarcev, ki je načenjal potrpljenje oblasti Mako Sajko, filmski režiser in scenarist, velja za enega prvih formalno izobraženih slovenskih filmarjev in za ustvarjalca, ki je s svojimi deli prehiteval čas, v katerem je ustvarjal, saj je že ...
Dokumentarec o Mladih levih, eni prvih slovenskih električnih zasedb V kinematografe prihaja dokumentarec o glasbeni skupini Mladi levi , ki je v 60. in 70. letih razgibala občinstva po celotni Jugoslaviji.
2
Začetek Sundancea, ki gosti tudi slovenski film Nočna ptica Začenja se 33. festival Sundance, ki ga je ustanovil Robert Redford. Med 68 kratkimi filmi bo kot eden izmed 14 animiranih prikazan tudi film Špele Čadež, naslovljen Nočna ptica.
2
Od mrtvih vstaja nanizanka Will in Grace: deset novih delov Trend popkulturne nostalgije je zadišal tudi mreži NBC: potrdili so že nekaj časa obstoječe govorice, da se na male zaslone vrača humoristična nanizanka Will in Grace.
6
Polanski na čelu letošnje podelitve cezarjev Kontroverzni poljsko-francoski režiser Roman Polanski bo na čelu 42. podelitve najvišjih francoskih filmskih nagrad cezarjev, ki bo potekala 24. februarja.
8
Jaz, Tonya: Za zmago bi tekmici Nancy zlomila nogo Začelo se je snemanje filma o Tonyi Harding, umetnostni drsalki, ki je zakrivila enega največjih škandalov v zgodovini ameriškega športa.
10
Na naših ekranih skandinavska uspešnica Oproščen Na male zaslone prihaja ena od najodmevnejših norveških televizijskih uspešnic zadnjih let.
10
95 let neuničljivega "zlatega dekleta" Betty White Televizijska ikona Betty White, ki je med drugim tudi vpisana v knjigo rekordov kot ženska z najdaljšim igralskim stažem, praznuje 95. rojstni dan.
6
Filmska recenzija: Matura Za izjemen uspeh novega vala romunskih filmov je zaslužna skupina raznolikih cineastov, kljub temu pa se zdi, da številna njihova – vsaj tista mednarodno odmevna – dela sledijo istemu avtorskemu ...

Gledamo
link
Družinski parlament v MGL-ju: omlednost pisanih barv
1
17. januar 2017 ob 13:23 Družinski parlament je besedilo tistega formata, ki mu bolj ustrezajo manjši in intimnejši odri. Zato je škoda, da je splet okoliščin z Male scene prestavil uprizoritev na Veliki oder MGL-ja.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo