slice
Slovo Danielle Darrieux, igralke z eno najdaljših filmskih karier
Velika francoska igralka in pevka umrla pri starosti 100 let, 19. oktober 2017 ob 18:48 Nadarjenost za petje in ples ter lepota sta odprli številna vrata Danielle Darrieux , ki je v zgodnjih najstniških letih prvič nastopila v muzikalu, zaslovela pa je leta 1936 z vlogo v filmu ...
1
Pred premiero filma Prebujanja režiserja Petra Bratuše
6
19. oktober 2017 ob 12:59 Prihajajo Prebujanja! Najprej v gledališče in šele nato na filmska platna. Film Petra Bratuše z naslovom Prebujanja doživlja svojo premiero že nocoj v SNG Drami Ljubljana.
Polanski na snemanju dokumentarca o holokavstu na Poljskem
4
18. oktober 2017 ob 11:12 Z oskarjem nagrajeni francosko-poljski režiser Roman Polanski na Poljskem sodeluje pri snemanju dokumentarca o svojem življenju.
Slovenski film Nika Slobodana Maksimovića začel turnejo po Kitajski
1
18. oktober 2017 ob 08:44 Mladinski film Nika bo prvi slovenski film, ki si ga bo kitajsko občinstvo lahko ogledalo na domačih tleh, so zatrdili pri SFC-ju.
Drevi dokumentarni film Sirija – Zadnji branik človeške dediščine
2
17. oktober 2017 ob 19:06 V francoskem dokumentarnem filmu so katastrofalne razmere v Siriji postavljene v središče uničujočega vala, ki so ga sprožili številni konflikti na Bližnjem vzhodu.
28. Liffe z atraktivno geografsko in tematsko pisano ponudbo Med 8. in 19. novembrom se vrača Ljubljanski mednarodni filmski festival – Liffe. Skupaj bodo prikazali 97 celovečercev in 17 kratkih filmov, v tekmovalnem programu pa se bo pomerilo 11 filmov.
"Kar ustrašil sem se, ko so se na letošnjem Liffu znašli trije veliki hollywoodski filmi" "Če med stotimi filmi ne najdeš nobenega zase, bi si skoraj upal trditi, da te film ne zanima," je prepričan Simon Popek, ki kot programski direktor že enajsto leto kurira ponudbo največjega ...
10
Spomin na Francija Slaka, avtorja prvega slovenskega kandidata za tujejezičnega oskarja Čez deset dni bo minilo natanko deset let, odkar se je poslovil scenarist, režiser, producent in pedagog Franci Slak, ki se mu bodo poklonili s spominskim večerom v Slovenski kinoteki.
Oživljanje starih serij - vrača se še Roswell Ameriška TV-mreža je sporočila, da bo 15 let po koncu oživila znanstvenofantastično serijo Roswell, ki smo jo spremljali tudi na naši televiziji.
3
Resnična zgodba pozabljene junakinje druge svetovne vojne na Hrvaškem se seli na film Na Hrvaškem se je začelo snemanje ambiciozne vojne drame, pri kateri kot manjšinska koproducentka sodeluje tudi Slovenija. V Akciji D. B.
9
"Vzpostavitev knjižnega jezika vodi narod v intelektualni razvoj" Čez nekaj dni bomo praznovali 500. obletnico začetka verske reforme Martina Luthra. Sprožil je reformacijo širokih razsežnosti; o njenem odmevu na Slovenskem bomo govorili z dr.
2
Izključitev Weinsteina: "Potuhe pri spolnem plenilstvu v filmski industriji je konec" Ameriška filmska akademija, ki podeljuje najprestižnejše filmske nagrade oskarje, je v soboto izključila svojega člana, producenta Harveyja Weinsteina, ki ga številne igralke obtožujejo spolnih ...
27
Zadnji dnevi Vincenta van Gogha, naslikani v njegovih barvah Tri tisoč litrov barve in ogromne količine ur je bilo potrebnih, da so ustvarjalci opevanega animiranega filma o Vincentu van Goghu končali poklon temu slikarskemu mojstru.
6
Srbija finančno podprla film novega državljana Ralpha Fiennesa Ralph Fiennes se s kamero vrača v Srbijo, ki jo je že pred sedmimi leti izbral za kuliso svojega režijskega prvenca Koriolan.
3
Filmska recenzija: Snežak Jo Nesbø je eden od kraljev skandinavske kriminalke oziroma nordijskega noirja, njegova knjižna serija z glavnim junakom Harryjem Holejem pa je mega uspešna globalna blagovna znamka, s katero je ...
2

Gledamo
link
Hamlet v mariborski Drami: Instant tragedija brez temeljnih vprašanj
2
18. oktober 2017 ob 15:36 Hamlet je ob vsaki postavitvi predmet novih interpretacij, kar je večinoma dobrodošlo, ker nam – kot velja neki splošni konsenz – na ta način vedno znova tudi naš čas kaže v novi luči.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo