slice
Netflixovo nespodobno zasmehovanje svojih "prizadetih" uporabnikov
Neprimerna izpostavitev nekaterih uporabnikov?, 13. december 2017 ob 19:01 " Kdo vas je prizadel? " je mogoče med drugim prebrati v Netflixovem tvitu, s čimer se je ta ameriški spletni servis za avdiovizualne vsebine obregnil ob statistiko, da si je 53 ljudi vsak dan v 18 ...
Infodromov dokumentarec Kristjan zmagal v kategoriji posebnih filmov
1
12. december 2017 ob 16:08 Dokumentarni film Kristjan iz serije dokumentarnih filmov Infodrom v produkciji RTV Slovenija scenaristk Sare Lužovec in Anke Bogataj ter režiserke Neli Maraž je zmagal v kategoriji posebnih filmov ...
Kje so režiserke in druga presenečenja zlatih globusov
15
12. december 2017 ob 14:55 Ko je Združenje tujih dopisnikov Hollywooda včeraj oznanilo svoje nominacije za zlate globuse, se je izkazalo, da za najboljšo režijo (spet) ni nominirana niti ena ženska.
Reverz: o usodi dragocenosti po drugi svetovni vojni
8
12. december 2017 ob 11:15 Novi dokumentarec Reverz pripoveduje zgodbo umetnin in drugih vrednih predmetov, ki jih je po drugi svetovni vojni iz zasebnih rok za Federalni zbirni center nabirala posebna komisija, češ da jemlje ...
Nominiranci za zlate globuse: največ si obeta del Torova Oblika vode
8
11. december 2017 ob 17:21 Največkrat slišan naslov razglasitve nominirancev za zlate globuse je Oblika vode - ljubezenska pravljica režiserja Guillerma del Tora je nominirana v sedmih kategorijah.
Savdska Arabija po 35 letih umika prepoved kinodvoran Po 35-letni prepovedi se v naslednjem letu v Savdsko Arabijo vračajo kinodvorane.
20
Jugoslovanska kinoteka bo digitalno restavrirala deset klasik Jugoslovanska kinoteka bo digitalno restavrirala deset filmskih klasik in jih prikazala v naslednjih nekaj letih.
9
Umrl je igralski velikan Jernej Šugman V 49. letu starosti je umrl Jernej Šugman, eden najplodovitejših in najbolj cenjenih slovenskih igralcev. Iz Drame so potrdili, da je umrl zaradi srčne kapi.
239
Filmska recenzija: Medvedek Paddington 2 Mali prikupni medvedek z modrim plaščkom in velikim rdečim klobukom pri nas morda ni tako zelo znan, v Veliki Britaniji pa sodi med najbolj priljubljene izmišljene like otroške literature in je bil ...
2
Najboljši evropski film Kvadrat, za življenjsko delo nagrajen Aleksander Sokurov Letošnja podelitev nagrad Evropske filmske akademije se je v Berlinu odvila v znamenju celovečerca Kvadrat režiserja Rubena Östlunda.
3
Na Animateki slavili vsakodnevni temi: življenje kot arbitrarno potovanje in težave s ploskoglavimi sosedi Animateka se sicer končuje v nedeljo s projekcijo zmagovalnih filmov, sobotni večer pa je prinesel zmagovalce tega mednarodnega festivala animiranega filma.
Zadnjih pet let: poslednja renesansa Davida Bowieja V skoraj petdesetletni karieri Davida Bowieja, ki so jo zaznamovali neverjetni dosežki in preobrati, je morda najbolj fascinantno sklepno poglavje.
8
Velikim malim lažem ni konca: HBO napovedal še drugo sezono serije Velike male laži (Big Little Lies), nadaljevanka o skrivnostih, lažeh in umoru v tesno prepleteni, bogataški ameriški predmestni skupnosti, se očitno nadaljuje, četudi je sprva prišla na zaslone kot ...
2
Čudežna ženska med "filmi leta" po izboru Ameriškega filmskega inštituta Ameriški filmski inštitut (AFI) je objavil svoj tradicionalni seznam najboljših filmov in nadaljevank iztekajočega se leta. Na njem ni večjih presenečenj, je pa v deseterici izbrancev tudi t. i.
14
"Življenje (še vedno) najde pot": prvi napovednik za Jurski svet 2 "Vem, zakaj smo tukaj," dahne krotilec dinozavrov, ki ga bo tudi v novem Jurskem svetu igral Chris Pratt.
13

Gledamo
link
Pijani v MGL-ju: pijansko iskanje odrešitve in vse te "neresnosti"
13. december 2017 ob 08:24 Pijani , drama s filozofskim podtonom ruskega režiserja in dramatika Ivana Viripajeva, je nadvse zanimivo besedilo, vendar precej zahtevno in težko uprizorljivo.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo