slice
Breivikova morija na otoku Utøya bo pristala na filmskem platnu
Snemanja se bo lotil norveški režiser Erik Poppe, 23. junij 2017 ob 15:08 Norveški režiser Erik Poppe se je odločil posneti film o tragičnih dogodkih na otoku Utøya, na katerem je Anders Behring Breivik umoril več deset ljudi.
16
Po novem na režiserskem stolčku filma o Hanu Solu Ron Howard
1
22. junij 2017 ob 20:39 Včerajšnja špekulacija je današnja potrjena novica, saj bo na režiserski stolček filma z zgodbo iz sveta Vojne zvezd , ki bo opisala mladost Hana Sola, zares sedel Ron Howard - po tem ko sta Phil ...
Filmska recenzija: Churchill
22. junij 2017 ob 08:15 Predvidljiva, enodimenzionalna študija osebnosti, ki ji nihče ne bi mogel pripisati subtilnosti.
Televizijska premiera filma Selitev, ki ga podpisuje Žiga Virc
21. junij 2017 ob 21:53 Kratki film Selitev , ki je nastal v režiji Žige Virca, sicer znanega kot avtorja igrano-dokumentarnega filma Houston, imamo problem! , je doživel še televizijsko premiero.
Popotnica je zalegla: film Srečno, Orlo! je prejel že četrto nagrado
1
21. junij 2017 ob 16:12 " Ste kot starši kdaj pomislili, kaj bi storili osebi, ki bi si drznila ukrasti vašega otroka? Zagotovo ji ne bi naredili nič lepega. Vendar pa, kaj bi kot starši storili, ko bi ugotovili, da je vaš ...
V zadnjem hipu odpuščena režiserja filma o Hanu Solu "Ustvarjalna razhajanja" so po navadi generično pojasnilo, ki ga dobimo, kadar velik hollywoodski studio odpusti režiserja kakega blockbusterja.
7
Daniel Day-Lewis se poslavlja od filmskega sveta Trikratni oskarjevec, eden najuglednejših igralcev svoje generacije in najbolj spoštovanih imen Hollywooda, Daniel Day-Lewis, ne bo posnel nobenega filma več.
19
Najslavnejši vampir do še ene v vrsti svojih številnih televizijskih utelesitev Britanska producentska korporacija BBC je potrdila napovedi o snemanju nove serije o Drakuli, ki bo nastala po romanu Brama Stokerja, za kar bosta poskrbela Steven Moffat in Mark Gatiss, ki sta ...
9
Uvod v Kinodvorišče z Buldožerji, "finale" dvojček z Lynchem Začenja se Kinodvorišče, zdaj že tradicionalni letni kino v atriju Slovenskih železnic, s katerim Kinodvor odpira letošnjo sezono projekcij kina na prostem.
4
Filmska recenzija: Spomini na ljubezen Zgodbe iz književnosti in filma po vsem svetu so polne junakinj, ki hrepenijo po popolni romantični ljubezni in so zaradi nje (ali le zaradi obljube takšne ljubezni) pripravljene zavreči vse, kar ...
3
Umrl je John Avildsen, režiser kultnega filma o boksarju Rockyju V 82. letu starosti je v Los Angelesu za rakom trebušne slinavke umrl ameriški režiser John Avildsen, ki je režiral kultni film Rocky (1976). Film je prejel tri oskarje, tudi tistega za režijo.
7
Festival migrantskega filma: premalokrat slišane zgodbe beguncev Slovenska filantropija ob svetovnem dnevu beguncev že osmo leto zapored organizira Festival migrantskega filma, ki osvetljuje različne teme in strani migracij, azila ter življenja beguncev.
5
V spomin na Rajka Ranfla O Rajku Ranflu, tem filmskem samouku, ki je svoj ustvarjalni talent razvil samo s prakso (k filmu je namreč prišel po študiju ekonomije, ki ga je končal leta 1962), ni težko trditi, da je eden od ...
1
Inarritujeva navidezna resničnost iz prve roke: Napadi panike, kričanje in omedlevanje Težko pričakovani projekt mehiškega režiserja Alejandra Gonzaleza Inarrituja s podnaslovom Virtualno prisotni, fizično nevidni je v Cannesu precej razburil dobršen del obiskovalcev festivala.
6
Dokumentarec na TVS: Gutenberg – izumitelj iz 15. stoletja, ki je postal oče informacijske tehnologije Francoska igrano-dokumentarna oddaja razkriva človeka, ki je najbolj pripomogel k enemu najpomembnejših izumov srednjega veka, ki je spremenil svet - to je seveda tisk s premičnimi kovinskimi črkami.
2

Gledamo
link
Filmska recenzija: Churchill
22. junij 2017 ob 08:15 Predvidljiva, enodimenzionalna študija osebnosti, ki ji nihče ne bi mogel pripisati subtilnosti.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo