slice
Ruski režiser Serebrenikov bo še pol leta za zapahi lastnega doma
V hišnem priporu je že 13 mesecev, 18. oktober 2018 ob 17:10 Moskovsko sodišče je v sredo začelo soditi ruskemu gledališkemu in filmskemu režiserju Kirilu Serebrenikovu, ki je osumljen goljufije, in prvi dan sojenja odločilo, da režiserju za pol leta ...
1
Nagradna igra: Brezplačno na MMC-jevo premiero filma Matangi/Maya/M.I.A. na Liffu
1
18. oktober 2018 ob 14:51 Letošnji Liffe v širokem naboru svojega programa prinaša tudi glasbeni dokumentarec, ki bi ga bilo škoda spregledati: Matangi/Maya/M.I.A.
Retrospektiva, ki bo Latvijcem predstavila novi slovenski film
18. oktober 2018 ob 09:34 V Rigi se danes začenja mednarodni filmski festival, ki bo med drugim ponudil tudi retrospektivo slovenskega filma.
Arhiv RS praznuje pol stoletja skrbi za filmsko umetnost
17. oktober 2018 ob 17:35 Razmeroma zgodnji ustanovitvi Slovenskega filmskega arhiva leta 1968 se lahko Slovenci zahvalimo, da mu je v 50 letih delovanja uspelo zbrati in ohraniti več kot 90 odstotkov filmov, ki so nastali ...
Filmska recenzija: Prvi človek
7
17. oktober 2018 ob 09:22 Damien Chazelle je v svojem tretjem filmu (in prvem, ki ni neposredno povezan z glasbo), kolektivno stremenje naroda pregnetel v odisejado posameznika, prototipsko zgodbo o uspehu - pristanek na Luni!
Ekipa Bled: na Televizijo Slovenija prihaja nova nadaljevanka Predvidoma s koncem leta prihaja na spored Televizije Slovenija 18-delna nadaljevanka Ekipa Bled , v kateri bomo spremljali delo in osebno življenje treh kriminalistov različnih generacij na majhni ...
6
29. Liffe razkriva adute: velikani von Trier, Godard, Omerzu, Lanthimos ... Obkroženi dan na koledarjih filmofilov je tu: znana sta program in urnik 29. izdaje festivala Liffe.
3
Simon Popek: "Zakaj bi morali gledati samo filme z jasnimi sporočili in naracijami?" "Po naših raziskavah si ljudje na Liffu v povprečju ogledajo pet filmov," ljubljansko filmoljubno statistiko pojasnjuje Simon Popek, programski vodja 29. ljubljanskega mednarodnega filmskega ...
14
Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...
Maksimovićeva Nevidna roka Adama Smitha na filmskem festivalu One Take Večkratni nagrajenec mednarodnih filmskih festivalov režiser in scenarist Slobodan Maksimović se na Mednarodnem filmskem festivalu One Take , posvečenem filmom, posnetim v enem kadru, predstavlja s ...
Nicola Lubitsch: "Moj oče je snemal komedije, ki niso podcenjevale inteligence občinstva" Ernst Lubitsch je bil eden največjih režiserjev klasičnega Hollywooda, utemeljitelj žanra romantične komedije in muzikala.
4
Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
7
Umrla je legenda jugoslovanskega filma Milena Dravić V starosti 78 let je v eni izmed beograjskih bolnišnic po težki bolezni umrla ena najbolj priznanih srbskih in jugoslovanskih igralk, Milena Dravić.
49
Filmska recenzija: Žaba Filmi, nastali na podlagi dramskih predlog seveda niso nič novega.
3
Serija o mačku Muriju je dobila tretje nadaljevanje "V stolpu poldan je odbilo, mucki hitro na kosilo ..." slišimo v uvodu v najnovejšo dogodivščino mačka Murija in njegovih prijateljev.
1

Gledamo
link
Filmska recenzija: Prvi človek
7
17. oktober 2018 ob 09:22 Damien Chazelle je v svojem tretjem filmu (in prvem, ki ni neposredno povezan z glasbo), kolektivno stremenje naroda pregnetel v odisejado posameznika, prototipsko zgodbo o uspehu - pristanek na Luni!
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo