slice
Igralski ceh nominira: v vodstvu melodrama Zvezda je rojena
Nominacije za nagrade SAG, 13. december 2018 ob 19:06 Glasbena drama (in posodobljena klasika) Zvezda je rojena je na čelu zelo širokega nabora igralskih dosežkov, ki jih je s svojimi nominacijami nagradila stanovska organizacija SAG.
2
Igralke v Hollywoodu sicer slabše plačane, vendar so magnet za polnjenje blagajn
14
13. december 2018 ob 13:43 Morda se morajo filmske zvezdnice v Hollywoodu še zmeraj bojevati za plačilno enakopravnost s svojimi cehovskimi kolegi, vendar je nova študija pokazala, da so filmi z osrednjimi ženskimi ...
Majda Širca o Vodniku po Ljubljani, bunkerirani slovenski nanizanki iz 70. let
4
13. december 2018 ob 06:07 Eden največjih in najdražjih projektov TV Ljubljana, nanizanka z naslovom Vodnik po Ljubljani oziroma Devet krogov nekega raja, ni bil nikoli dokončan.
Foto: Nicole Kidman, akcijska junakinja - Aquamanova mati
4
13. december 2018 ob 09:20 Na zvezdniški premieri novega akcijskega spektakla Aquaman so Nicole Kidman spremljali tako njena prava družina kot sinova iz serije Majhne laži.
Nastaja nov partizanski film o bitki na Menini planini
37
12. december 2018 ob 18:33 Na pobudo Zveze združenj borcev za vrednote NOB-ja Slovenije bo po dolgih letih slovenska kinematografija dobila nov partizanski film.
Martin Krpan, ponarodeli junak, ki ga vsi poznamo, a skoraj nihče več ne ve, kdo ga je napisal Kdo je resnični Martin Krpan? Je res živel? Fiktivna domačija Martina Krpana je na Vrhu pri Sveti Trojici nad Pivko.
18
Marko Šantić: Čustev ni med črkami zakonikov "Zdelo se mi je, da bi s filmom, osebnim načinom pripovedovanja, lahko lažje razložili širšemu občinstvu, da so pri debatah o Družinskem zakoniku v središču človeške zgodbe, okoli katerih se ...
8
Na čelu žirije Berlinala tokrat Juliette Binoche "Veselim se tega posebnega zmenka s celotno žirijo in bom svojo nalogo prevzela z velikim veseljem in skrbnostjo," je ob novici, da prevzema predsedovanje glavni žiriji 69. Berlinala, dejala ...
Kritiško hvaljene Posledice se predstavijo tudi Ameriki Med drugim je bil film prikazan na letošnjem mednarodnem filmskem festivalu v Torontu.
2
Kako se je v dobrem stoletju izoblikoval mit o Ivanu Cankarju Na stoletnico Cankarjeve smrti je bil na TV Slovenija na ogled dokumentarno-igrani film Cankar, ki nam v igranih prizorih približa zasebno življenje največjega slovenskega pisatelja.
3
Katarina Čas nadaljuje naskok na Hollywood, a selitev v L. A. bo še počakala Katarina Čas leto 2018 sklepa polno zaposlena – tako v domačih kot tujih koprodukcijah. Ta trenutek promovira tretjo sezono ameriške serije Berlin Station, v kateri vidimo kar nekaj znanih obrazov.
31
Turneja slovenskega filma po Berlinu in Moskvi zavija še v srbske kinematografe Slovenski film nadaljuje svojo evropsko turnejo: po Sarajevu, Sombotelu, Pulju in Osijeku, Budimpešti, Rigi, Minsku, Moskvi in Berlinu bodo Dnevi slovenskega filma potekali od 11. do 14. decembra še ...
Najtrdovratnejši predsodek v Hollywoodu ostaja imperativ lepote Hollywood v zadnjih letih morda vestneje ustvarja tehtnejše vloge za ženske pripadnike manjšin - še vedno pa se trdovratno oklepa "poslednjega tabuja", opozarja režiserka Susanne Bier.
6
Filmska recenzija: Kursk, prekletstvo globine Ko je konec osemdesetih let prejšnjega stoletja padel berlinski zid, tista stvarna manifestacija geopolitičnega koncepta železne zavese, v kateri se je udejanjala vsa brutalnost in absurdnost ...
4
Poljski film III je zmagovalec 15. Animateke Na 15. festivalu animiranega filma Animateka je slavil 12-minutni poljski film III Marte Pajek, ki je poleg nagrade mednarodne žirije prejel tudi nagrado občinstva.
3

Gledamo
link
Filmska recenzija: Kursk, prekletstvo globine
4
9. december 2018 ob 17:50 Ko je konec osemdesetih let prejšnjega stoletja padel berlinski zid, tista stvarna manifestacija geopolitičnega koncepta železne zavese, v kateri se je udejanjala vsa brutalnost in absurdnost ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo