slice
Ne pozabi dihati, nov slovenski film v nastajanju
V kinematografih leta 2019, 20. junij 2018 ob 14:06 Padla je prva klapa tretjega igranega celovečerca režiserja Martina Turka, Ne pozabi dihati. Turk jo opiše kot "atmosfersko dramo o odraščanju", ki v spomin prikliče viharnost čustev formativnih let.
1
Filmska recenzija: Oceanovih 8
34
20. junij 2018 ob 11:33 Oceanovih 8 je tista redka najdba lahkotnega, a hkrati ne butastega filma.
Korespondenca Jamesa Ivoryja del filmske zgodovine
20. junij 2018 ob 09:09 Ameriški režiser, producent in scenarist James Ivory je newyorški knjižnici in muzeju Morgan podaril svojo dragoceno zbirko popisanih scenarijev, zvezkov in korespondence.
Kritiki razmesarili Travoltov film Gotti
14
18. junij 2018 ob 17:10 Biografska drama o newyorškem mafijskem donu Johnu Gottiju z Johnom Travolto v glavni vlogi je po dolgi genezi naposled dosegla kinematografe.
Filmska osvetlitev različnih obrazov migracij in razlogov, ki ljudi preženejo na pot
3
18. junij 2018 ob 13:24 Pred svetovnim dnem beguncev se v Ljubljani danes začenja 9. Festival migrantskega filma, ki z raznovrstnimi pogledi in zgodbami osvetljuje različne obraze migracij, azila in življenja prebežnikov.
Odprto morje, film o begunski krizi brez medijske senzacionalnosti Pred svetovnim dnevom beguncev, 20. junija, je na prvem programu Televizije Slovenija film Odprto morje usmeril pogled na Lampeduso, simbolno mejo Evrope, ki jo že dve desetletji prečka na tisoče ...
7
Filmska recenzija: Šum Balkana V filmu Borisa Petkoviča si je Tomaž Grom zamislil neko glasbeno matrico in potem hrvaške, srbske, bosanske, makedonske, albanske in druge glasbenike spodbuja, naj se nanjo odzovejo sami; spodbuja ...
Nadaljevanje Izžarevanja: Odrasli Danny Torrance bo Ewan McGregor Se še spomnite Dannyja Torrancea, dečka, ki se v kultni grozljivki Izžarevanje s triciklom vozi po sobanah strašljivega hotela?
5
Filmska recenzija: Glasba je časovna umetnost 3 – LP film Laibach Dokumentarec Glasba je časovna umetnost 3 je pogumno dejanje iz preprostega razloga – njegov avtor Igor Zupe si je zadal nehvaležno vlogo, da bi pripovedoval o nečem, kar je a priori večje kot ...
Statistika: razsodniki kakovosti filmov so predvsem "belski tipi" Čeprav filmska industrija v zadnjem času vse bolj na široko odpira vrata različnim glasovom in zgodbam, je nova študija Šole za komunikologijo in novinarstvo pod okriljem Univerze v Južni ...
18
Skrbnik Stana Leeja obtožen zlorabe starostnika Sodišče v Los Angelesu je začasno prepoved približevanja izreklo skrbniku Marvelovega magnata in stripovskega botra Stana Leeja. Obstaja namreč sum, da je bil 95-letnik žrtev zlorabe.
1
Nova priznanja za dokumentarca Družina in Playing Men Na mednarodnem festivalu dokumentarnega filma Underhill v Podgorici so nagradili dva slovenska filma – Družina Roka Bička je prejela nagrado občinstva in posebno omembo žirije v regionalni sekciji, ...
Česa se lahko naučimo od latvijske filmske produkcije? V Slovenski kinoteki se s projekcijo filma Mehko blato v režiji Renarsa Vimbe začenja retrospektiva sodobnih latvijskih filmov.
2
Nad Ljubljanskim gradom (tudi) filmske zvezde Ena izmed lepših ljubljanskih filmskih tradicij, projekcije filmov pod milim nebom na Ljubljanskem gradu, bo zaznamovala tudi letošnji julij v prestolnici.
Na dražbi predmetov Jerryja Lewisa tudi darilo Deana Martina in filmski kostumi V dražbeni hiši Julien's Auction v Las Vegasu bodo ponudili več kot 400 predmetov, ki so pripadali lani umrlemu ameriškemu situacijskemu komiku in zabavljaču Jerryju Lewisu.

Gledamo
link
Filmska recenzija: Oceanovih 8
34
20. junij 2018 ob 11:33 Oceanovih 8 je tista redka najdba lahkotnega, a hkrati ne butastega filma.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo