V filmu sta znova združila moči Jane Levy in Dylan Minnette. Foto: Reuters
V filmu sta znova združila moči Jane Levy in Dylan Minnette. Foto: Reuters

Nizkoproračunski film - stal je manj kot 10 milijonov dolarjev - je samo od petka do nedelje v blagajne prinesel več kot 26 milijonov dolarjev. Film prikazuje zgodbo treh najstnikov, ki vlomijo v hišo, kjer pa se hitro izkaže, da njen slepi lastnik ni tako nemočen, kot se zdi na prvi pogled, in zapletejo se v igro mačke z mišjo. V filmu, ki ga je režiral Fede Alvarez, igrajo Jane Levy in Dylan Minnette.

S tem se je nova uspešnica priključila več grozljivkam v zadnjem obdobju, ki so imele odlične izide: The Purge: Election Year, The Conjuring 2, Lights Out in The Shallows. Kot poroča Reuters, gre za žanr, ki je še posebej privlačen za studie, saj ne zahtevajo posebnih učinkov, kot recimo znanstvenofantastični filmi, ali filmske zvezde, zaradi česar je njihova produkcija veliko cenejša.

"Ta film bo za nas prava dobičkonosna uspešnica," je ob prvih številkah dejal Rory Bruer, pri Sonyju, kjer so film finančno podprli, odgovoren za distribucijo. "Vedeli smo, da imamo v rokah nekaj posebnega. To je film, zaradi katerega gledalci skačejo s svojih sedežev in se prijemajo svojih sosedov."

Na drugi strani pa ena izmed najdražjih produkcij leta, biblični Ben Hur, njegovim ustvarjalcem povzroča sive lase. Več kot 100 milijonov dolarjev drag film, remake kultnega, z oskarji nagrajenega filma iz leta 1959, je prvi konec predvajanja v blagajne prinesel le dobrih 11 milijonov dolarjev, drugi konec tedna pa dobrih 8.