Naglavno okrasje bi moralo biti vsaj tako markantno kot tisto, ki ga je Angelina Jolie nosila v Zlohotnici. Foto:
Naglavno okrasje bi moralo biti vsaj tako markantno kot tisto, ki ga je Angelina Jolie nosila v Zlohotnici. Foto:

Angelina Jolie je v teh dneh sicer zaposlena s promocijo drame Ob morju (By the Sea), ki jo je režirala za isti studio in v kateri nastopi ob svojem možu, Bradu Pittu. (V slovenske kinematografe film prihaja 10. decembra.) The Hollywood Reporter predvideva, da bo studio z igralkinim "art" projektom v končnem seštevku izgubil kakih 40 milijonov dolarjev - ampak čisto mogoče je, da so imeli pred očmi dolgoročne načrte. Upajo, da bo njihova podpora projektu, ki ga kritiki niso najbolje sprejeli, Joliejevo pomagala prepričati za vlogo v Frankensteinovi nevesti.

Universal namreč načrtuje celo "filmsko vesolje" (torej celo serijo povezanih filmov) okrog ikon klasičnih grozljivk: Frankensteina, Drakule, Mumije, Nevidnega človeka in Bitja iz Črne lagune.

V originalni Frankensteinovi nevesti sta leta 1935 nastopila legendarni Boris Karloff in Elsa Lanchester v naslovni vlogi (Karloff je ponovil svojo vlogo iz štiri leta starejše uspešnice Frankenstein.) Film, v katerem se je okorna pošast že naučila govoriti, je v zgodovino filma vpisan kot velika mojstrovina režiserja Jamesa Whala.

Če bo projekt grozljivke padel v vodo, pa bodo pri Universalu morda prižgali zeleno luč za nadaljevanje akcijskega trilerja Iskan (Wanted) iz leta 2008, za katerega bi prav tako potrebovali Angelino v glavni vlogi. Čeprav Ob morju slabo služi, je igralka v pravih okoliščinah še vedno silen magnet za občinstvo: posodobljena različica klasične Disneyjeve pravljice Zlohotnica (Maleficent) je po vsem svetu zaslužila 758 milijonov dolarjev.